Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 03.04.2018 klo 09.00-14.50
41§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS/RANTA-ASEMAKAAVASSA MERKITYLLE RA-TONTILLE RAKENNETUN KESÄMÖKIN MUUTOS PYSYVÄKSI ASUNNOKSI

Pirjo ja Esa Kiiskilä hakevat poikkeamislupaa Lestijärven ranta-asemakaavassa merkitylle RA- tontille rakennetun kesämökin muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi omistamalleen Koivuranta- tilalle, RN:o 2:24.

Alueelle on v. 1997 vahvistettu Lestijärven ranta-asemakaava ja kyseessä olevan RA -tontin kokonaisrakennusoikeus on140 m2 (ranta-asemakaavan muutos koko ranta-asemakaava-alueella v.2010, jolloin rakennoikeus nostettiin 120 m2:stä 140 m2:iin).Tontille on rakennettu 52 m2 lomarakennus, joka valmistui 23.6.2003.
Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään kolme rakennusta, josta erillisen saunan max. koko on 30 k-m2 ja erillisen varaston max. koko on 30 k-m2.


Maankäyttö- ja rakennuslain 172 §:n mukaan poikkeaminen ei saa:

  1. aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle;
  2. vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista; eikä
  3. vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Poikkeusta ei saa myöntää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen taimuutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Kunnalla on MRL 171 §:n mukainen poikkeamisvalta kun kyseessä on käyttötarkoituksen muutos.

Hakija on kuullut naapurikiinteistöjen omistajia MRL 173 §:n ja MRA 86 §:n mukaan, eikä hakemuksen johdosta jätetty huomautuksia.


rakennustarkastaja

Rakentamisen ei voida katsoa tuottavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikärakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä Pirjo ja Esa Kiiskilälle RA-tontille rakennetun kesämökin muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi omistamallaan Koivuranta-tilalla, RN:o 2:24.

Päätös on voimassa päätöksen antopäivästä lukien kaksi (2) vuotta. Tänä aikana on haettava poikkeamispäätöstä vastaava rakennuslupa.

Päätöksestä peritään hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 200 €.


tekninen lautakunta
Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä Pirjo ja Esa Kiiskilälle rakennustarkastajan esityksen mukaisesti.
Osmo Haasiomäki jääväsi itsensä asian käsittelyn ajaksi (34§).

-------------------------

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntääpoikkeamisluvanPirjo ja Esa Kiiskilälle teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti.Päätös perustuu kokonaisvaltaiseen harkintaan.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin.

Merkittiin, että Mari-Liisa Haka ja Osmo Haasiomäki ilmoittivat esteellisyytensä ja poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1.