Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 03.04.2018 klo 09.00-14.50
43§ TALOUSHALLINTO- JA PALKKAOHJELMIEN HANKINTA
Kunnan talous- ja palkkahallinnon ohjelmat on hankittu 1990-luvulla ja niitä on päivitetty nykytarpeisiin ja niillä on tultu toimeen tähän asti. Ensi vuoden alusta palkkatiedot pitää ilmoittaa eteenpäin viiden päivän kuluttua palkanmaksusta ja taloustilastot kuukausittain vuoden 2020 alusta lukien, eikä ne onnistu nykyisillä ohjelmilla.
Valtuusto myönsi kokouksessaan 1.3.2018 § 16 75.000,- euron määrärahan talousarvion investointiosaan sekä 25.000,- euron ylitysoikeuden käyttötalouskohtaan 11011. Ohjelmien hankintaa on mietitty ja valmisteltukin jo pitemmän aikaan, mutta viime aikoina on varmistunut hankintojen pakollisuus.

Ohjelmista on neuvoteltu ja niihin on tutustuttu eri toimittajien sekä myös käyttäjien esitteleminä. Osa tarjoajista tarjoaa vain ohjelmia ja osa osakeyhtiöön liittymisen kautta kokonaispalvelua, joka sisältää myös rutiinityöt.
Aditro tarjoaa palkkahallintoon Personec F –ohjelmistoa ja taloushallintoon Intime, SaaS –palvelua, joka on käytössä Toholammin kunnassa. Aditro teki yhteistarjoukset Halsuan, Lestijärven, Reisjärven ja Toholammin kunnille.
Järvinet Oy tarjoaa Unit4 toiminnanohjausjärjestelmää, joka sisältää talous-, konsernilaskenta- sekä HR- ja palkkaohjelmat. Kunnan tulee liittyä Järvinet Oy:n osakkaaksi ja hankkia 3 osaketta hintaan 504,- euroa.
CGI tarjoaa Pegasos –palkkajärjestelmää ja taloushallinnon Pro Economicaa. Ohjelmat ovat käytössä Halsuan, Kaustisen ja Vetelin kunnissa ja Valtiovarainministeriöltä on haettu Digikuntakokeilu –hankkeesta avustusta kuntien digitalisaation kehittämiseen, jossa Lestijärvikin on hakijana mukana. Mukana olo ei kuitenkaan vielä sido kuntaa mihinkään.
Kuntien Hetapalvelu Oy on tarjonnut talous- ja palkkahallinnon palveluita. Kunnan tulee hankkia yhtiön osakkeita erikseen sovittava määrä saadakseen palvelut käyttöönsä.
Tarjoukset esitellään kokouksessa.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää, että kunta hankkii Aditrolta palkkahallintoon Personec F –ohjelmiston ja taloushallintoon Intime, SaaS –palvelun. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan tekemään erillisen päätöksen ohjelmistojen lisäosioiden hankinnoista.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Kokous päätettiin keskeyttää ruokailun ajaksi alkaen klo 12.40.