Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Torstai 12.4.2018 klo 19.00-20.10
21§ VANHAN KOULUN PURKAMINEN JA UUDEN KOULUKESKUKSEN SUUNNITTELU- RAKENTAMISTOIMIKUNNAN PERUSTAMINEN

Valmistelija Tarja Mäkelä
Sivistys- ja tekninen lautakunta ovat syksyllä 2017 käsitelleet kokouksissaan koulutiloissa kesällä 2017 tehtyäkuntotutkimusta ja molemmat ovat esittäneet toimenpiteisiin ryhtymistä uusien koulutilojen rakentamiseksi ja kunnostamiseksi sekä purkamiseksi.

Valtuusto on kokouksessaan 7.11.2017 (§74) päättänyt käynnistää suunnittelutyön koulukeskuksen vanhan osan purkamiseksi, uusien tilojen rakentamiseksi sekä laajennuksen peruskorjaamiseksi. Valtuusto päättää myöhemmin vanhan osan purkamisesta, uuden rakentamisesta ja laajennuksen peruskorjaamisesta, kun suunnittelutyö on valmis. Kunnan talousarvion 2018 rakentamisohjelmassa vuosille 2018 – 2020 on koulukeskuksen suunnitteluun varattu määräraha 100000 euroa vuodelle 2018.

FCG:n tekemässä koulutilojen kuntotutkimuksessa todettiin erityisesti vanhassa koulurakennuksessa isoja rakennevaurioita, jonka perusteella koulun vanha osaon maaliskuussa 2018 poistettu opetuskäytöstä ja toiminnot on siirretty tilapäisiin väistötiloihinyläkoulunsekä kirjaston tiloihin. Lisätiloiksi on vuokrattu kontteja, jotka on sijoitettu koulun pihalle. Päiväkoti on jo aiemmin siirtynyt väistötiloihin entiselle Yli-Lestin koululle.

Tekninen toimi on käynnistänyt päiväkodin tiloissa remontin, jonka tavoitteena on väistötilojen rakentaminen siten, että ne voidaan ottaa käyttöön syksyllä 2018. Näin muodostettavat väistötilat eivät kuitenkaan pitkällä aikavälillä vastaa koulutoiminnalle asetettuja toiminnallisia ja terveydellisiä vaatimuksia.

Perusopetuksen rehtori:

Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle vanhan koulurakennuksen purkamista, koska sen korjaaminen on FCG:n kuntotutkimuksessa todettu kannattamattomaksi.

Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle suunnittelu- ja rakentamistoimikunnan perustamista uuden rakentamista ja laajennuksen peruskorjaamista koskevan suunnittelutyön käynnistämiseksi. Lisäksi sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle määrärahan varaamista vanhan osan purkamiseen ja uuden koulun rakentamisen aloittamiseen 500 000 euroa.

Sivistyslautakunta päättää osana rakennushanketta pyytää FCG:ltä alustavaa
hankesuunnitelmaa koulukeskuskokonaisuudentoteuttamiseksi.

Sivistyslautakunta:

Hyväksyttiin ja lähetetään edelleen kunnanhallitukselle.