Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Torstai 12.4.2018 klo 19.00-20.10
22§ MATEMATIIKAN, FYSIIKAN JA KEMIAN LEHTORIN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Valmistelija Tarja Mäkelä

Matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin virka on ollut avoinna työvoimatoimiston internetsivulla, kuntatiedotteessa ja kunnan virallisilla ilmoituskanavilla. Hakuaika päättyi 26.3.2018 klo 14.00.
Aineenopettajan kelpoisuusvaatimuksista säädetään perusopetuksen 5 §:ssä. Aineenopettajalta vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto ja pedagogiset opinnot. Kussakin opetettavassa aineessa on suoritettava aineenopettajan koulutukseen kuuluvan opetettavan aineen opinnot. Perusopetuksessa opetettavan aineen opintoihin kuuluvat perus- ja aineopinnot.
Siirtymäsäännösten (koskee henkilöitä, jotka ovat saavuttaneet kelpoisuuden 31.12.1998 mennessä) mukaan aineenopettajalta, jonka tehtävänä on antaa perusopetusta tai lukio-opetusta useammassa kuin kahdessa aineessa, edellytetään, että hän on suorittanut kolmannessa tai sitä useamassa aineessa vähintään 15 opintoviikon laajuiset opetettavan aineen opinnot tai että hän on neljän vuoden aikana opettanut ainetta yhdenjaksoisesti vähintään lukuvuoden ajan.
Määräaikaan mennessä virkaa haki kuusi henkilöä, joista neljällä on kelpoisuus virkaan. Liitteessä on kooste hakijoista. Haastatteluun kutsuttiin kolme hakijaa, joistakaksi saapui haastatteluun. Haastattelusuoritettiin 9.4.2018, jossa oli mukana lautakunnan puheenjohtaja, rehtori ja kirjastotoimenjohtaja.

Perusopetuksen rehtori:

Matematiikan, fysiikan ja kemian lehtorin virkaan valitaan FM Pekka Sassali 1.8.2018 alkaen. Perusteluna on muodollinen kelpoisuus, työkokemus ja haastattelussa todettu soveltuvuus tehtävään.

Sivistyslautakunta:

Sirpa Parkkila esittiFMHanna-Leena Paanasta valittavaksi virkaan. Koska oli tehty poikkeava esitys, järjestettiin suljettu lippuäänestys. Hanna-Leena Paananen sai yhden äänen ja Pekka Sassali 6 ääntä, jolloin Pekka Sassali tuli valituksi virkaan.