Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Maanantai 23.04.2018 klo 09.00-11.07
55§ TIETOSUOJAVASTAAVAN NIMEÄMINEN
Jokaisella organisaatiolla tulee tietosuoja-asetuksen perusteella olla oma tietosuojavastaava.
Tietosuojavastaava valvoo tietosuoja-asetuksen noudattamista henkilötietojen käsittelyssä. Tietosuojavastaava on tietosuojalainsäädäntöä ja alan käytäntöjä tunteva henkilö, joka toimii organisaatiossa rekisterinpitäjän ja henkilötiedon käsittelijöiden tukena.
Rekisterinpitäjän on huolehdittava, että tietosuojavastaava voi hoitaa velvollisuutensa ja tehtävänsä riippumattomasti. Lisäksi rekisterinpitäjän täytyy huolehtia siitä, että tietosuojavastaavalla on riittävät resurssit, osaaminen ja mahdollisuus kouluttautua. Tietosuojavastaavalla on oltava mahdollisuus raportoida suoraan ylimmälle johdolle.
Tietosuojavastaavat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa yleisen tietosuoja-asetuksen noudattamatta jättämisestä. Tietosuojasäännösten noudattaminen on rekisterinpitäjän tai henkilötietojen käsittelijän vastuulla.
Tietosuojavastaava on organisaation sisäinen asiantuntija tietosuoja-asioissa sekä yhteyspiste rekisteröidyille ja valvontaviranomaiselle.
Tietosuojavastaava
• seuraa tietosuojasääntöjen noudattamista koko organisaatiossa
• antaa tietoja ja neuvoja tietosuojasääntöjen mukaisista velvollisuuksista johdolle ja henkilötietoja käsitteleville työntekijöille
• antaa pyydettäessä neuvoja tietosuojan vaikutustenarvioinnin
(DPIA) tekemisestä ja valvoo vaikutustenarvioinnin toteutusta
• on rekisteröityjen yhteyshenkilö henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä asioissa
• tekee yhteistyötä valvontaviranomaisen kanssa ja toimii valvontaviranomaisen yhteyshenkilönä.

Tietosuojavastaavana ei voi olla tietoturvavastaava eikä johdon edustaja.
Kunnanjohtaja
Kunnanjohtaja esittää, että Lestijärven kunnan tietosuojavastaavaksi nimetään KaseNetinjärjestelmäasiantuntija Heikki Mastokangas.

Kunnanjohtaja
Hyväksyttiin.