Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Maanantai 23.04.2018 klo 09.00-11.07
57§ KOULUTUSYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMINEN
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän perussopimusta on muutettu viimeksi vuonna 2009 liittyen Kokkolan kuntaliitokseen vuonna 2009 ja Himangan liittymiseen Kalajokeen vuoden 2010 alusta.

Koulutusyhtymän yhtymäsuunnitelmassa on asetettu tavoitteeksi vuonna 2018 perussopimuksen päivittäminen vastaamaan uudistuneen kuntalain ja ammatillisen koulutuksen reformin periaatteita sekä uudistetun organisaatiorakenteen mukanaan tuomia uudistuksia. Lisäksi yhtymäsuunnitelmassa on tavoitteena lisätä vuorovaikutusta jäsenkuntien kanssa.

Kuntayhtymän perussopimus on kuntien välinen sopimus, jonka hyväksyvät jäsenkuntien valtuustot. Kuntayhtymä, joka sopimuksella on perustettu/perustetaan, ei ole sopimusosapuoli, vaikka usein kä¡ännössä perussopimuksen valmistelu ja siihen tehtävät muutokset suoritetaan kuntayhtymässä.

Perussopimuksen vähimmäissisällöstä sliädetään kuntalain (41012015) 56 §:ssä. Kuntayhtymän perussopimuksen muuttamisesta säädetään kuntalain 57 §:ssä. Jos perussopimuksessa ei ole toisin sovittu, perussopimusta voidaan muuttaa, jos vähintään kaksi kolmannesta jäsenkunnista sitä kannattaa ja niiden asukasluku on vähintään puolet kaikkien jäsenkuntien
yhteenlasketusta asukasluvusta.

Kuntaliitto on laatinut mallin ja ohjeistuksen kuntayhtymien perussopimusten muuttamiseksi vuoden 2015 kuntalain edellyftämällä tavalla (Perussopimusmalli.Kuntaliiton verkkojulkaisu. Helsinki 2016).

Koulutusyhtymän voimassa oleva perussopimus sekä Kuntaliiton perussopimusmalli ovat oheisaineistona.

Johtajan ehdotus
Hallitus nimeää perussopimuksen muuttamista valmistelevaan työryhmään yhtymäjohtajan, talous- ja hallintojohtajan sekä yhtymävaltuuston ja yhtymähallituksen puheenjohtajistot ja työryhmän sihteeriksi hallintosihteerin.

Päätös
Hallitus hyväksyi esittelij an ehdotuksen yksimielisesti Perussopimuksen muuttamista valmisteleva työryhmä on kokoontunut
25.1.2018 ja käynyt läpi muutettavia kohtia ja kokonaisuutta. Työryhmä kokoontuu ennen hallituksen kokousta 22.2.2018, minkä jälkeen luonnosversio esitelläan hallitukselle. Koulutusyhtymän jäsenkuntien ja sopimuskuntien edustajat on kutsuttu perussopimuksen muuttamista koskevaan informaatiotilaisuuteen 9.3 .2018 klo 13.00.

Johtajan ehdotus
Hallitus merkitsee valmisteluvaiheen tiedoksi.

Päätös
Hallitus merkitsi valmisteluvaiheen yksimielisesti tiedoksi.

HALL 03.04.2018 § 34
Jäsenkuntien ja sopimuskuntien edustajille on pidetty informaatio- ja keskustelutilaisuus perussopimuksesta 9.3.2018.

Perussopimuksen keskeiseen sisältöön ei milt?iän osapuolelta tullut muutosehdotuksia keskustelutilaisuudessa. Keskeiset muutokset voimassa olevaan perussopimukseen nåfüden ovat seuraavat:
- on tehty kuntalain ja kuntaliiton perussopimusmallin mukaiset täydennykset
- pykälä- ja tekstijärjestyksiä on muutettu loogisemmiksi
- on poistettu vanha terminologia ja koulutusyhtymän vanhasta organsatiorakenteesta johtuvat kohdat
- sopimusperusteisia kuntia koskeva erillinen luku on poistettu ja niitä koskevat seikat on kirjoitettu ko. asiayhteyksiin.

Tilaisuudessa esiin nostetut muutokset on päivitetty ehdotukseen. Liitteenä nro 1 olevassa ehdotuksessa voimassa olevan perussopimuksen ja muutosehdotuksen tekstit ovat rinnakkaisina palstoina vertailtavuuden helpottamiseksi.

Johtajan ehdotus
Hallitus päättää lähettää ehdotuksen muutetuksi perussopimukseksi jäsenkuntiin ja sopimuskuntiin käsiteltäväksi. Kuntien kannanottoja pyydettään 16.5. mennessä.

Päätös

Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen yksimielisesti.

---
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy perussopimusmuutokset.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin.





Liitteet
Perussopimusluonnos
Perussopimus 2009