Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 01.06.2017 klo 19.00-20.40
23§ TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALI AJALLE 1.6.2017-31.5.2021

Valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan toimikauttaan vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä varten. Lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja.

Tarkastuslautakunnan on valmisteltava valtuuston päätettävät hallinnon ja talouden hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat sekä arvioitava, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet.

Vaalikelpoinen tarkastuslautakuntaan ei ole:

1) kunnanhallituksen jäsen;
2) pormestari ja apulaispormestari;
3)henkilö, joka on kunnanhallituksen jäsenen, kunnanjohtajan, pormestarin tai apulaispormestarin hallintolain (434/2003) esteellisyysperusteita koskevan 28 §:n 2 ja 3 momentissa tarkoitettu läheinen;
4) henkilö, joka on kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa; eikä
5) henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen.

Lautakunnassa on Hallintosäännön 9 §:n mukaan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä kaksi muuta jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se asettaa toimikauttaan vastaavaksi ajaksi 1.6.2017-31.5.2021 hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä varten tarkastuslautakuntaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä kaksi jäsentä ja heille kullekin henkilökohtaisen varajäsenen.

Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että lautakunnan esittelijänä toimii puheenjohtaja.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Valtuusto valitsi tarkastuslautakuntaan toimikaudeksi 1.6.2017-31.5.2021 seuraavat henkilöt, varajäsenet suluissa: puheenjohtaja Sirpa Parkkila (Ville Kiiskilä), varapuheenjohtaja Roni Brandt (Linda Otsing), Juha Salminen (Marja Salminen) ja Marja Sassali (Pentti Untinen).