Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 01.06.2017 klo 19.00-20.40
25§ SIVISTYSLAUTAKUNNAN VAALI AJALLE 1.6.2017-31.5.2021

Opetustoimen käsitteeseen kuuluvat peruskoululain, lukiolain, ammatillisista oppilaitoksista annetun lain, kansalaisopistoista annetun lain sekä taiteen opetuksesta ja musiikkioppilaitoksista annetun lain mukaisen toiminnan järjestäminen.

Erityislainsäädäntö edellyttää ainoastaan, että opetustoimen hallintoa varten kunnassa on yksi tai useampi monijäseninen toimielin.

Hallintosäännön 27 §:n mukaan sivistyslautakunta johtaa ja kehittää sivistyslautakunnan toimialaa ja vastaa palvelujen tuloksellisesta järjestämisestä. Lautakunta seuraa ja arvioi palvelujen vaikuttavuutta ja varaa asukkaille ja käyttäjille mahdollisuuden osallistua palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Lautakunta edustaa kuntaa ja käyttää puhevaltaa toimialaansa kuuluvissa asioissa.

Sivistyslautakunnassa on valtuuston valitsemina Hallintosäännön 10 §:n mukaan seitsemän jäsentä ja kullakin henkilökohtainen varajäsen.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee sivistyslautakuntaan seitsemän jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet ajaksi 1.6.2017-31.5.2021. Yksi varsinaisista jäsenistä määrätään puheenjohtajaksi ja yksi varapuheenjohtajaksi.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Valtuusto valitsi sivistyslautakuntaan toimikaudeksi 1.6.2017-31.5.2021 seuraavat henkilöt, varajäsenet suluissa: puheenjohtaja Mari-Liisa Haka (Eveliina Jussila), varapuheenjohtaja Susanna Hakala (Päivi Koski-Vähälä), Jouni Haaponiemi (Tommi Lappi), Ville Kiiskilä (Timo Syrjälä), Susanna Kuorikoski (Tanja Brandt), Sirpa Parkkila (Elina Itäniemi) ja Juha Salminen(Hannu Saari).