Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 18.6.2018 klo 19.00-21:54
18§ VESIPISTEEN RAKENTAMINEN MUSEOALUEELLE
Lestijärven kotiseutuyhdistys ry on 20.5.2018 lähettänyt Lestijärven kunnan tekniselle lautakunnalle seuraavansisältöisen kirjeen. "Lestijärven kotiseutuyhdistys palvelee monella tapaa kunnan asukkaita ja kunnassa käyviä vierailijoita. Museoalue on mielestämme hyvässä kunnossa ja erittäin kauniilla paikalla Lapin kankaalla. Paikka on kuitenkin paloaltis, helposti syttyvää mäntykangasta, jolla sijaitsee 14 historiallisesti arvokasta rakennusta ja yli 2000 esinettä. Museon palorarkastuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota vesipisteisiin. Niitä tarvitaan, vaikka palokunta on lähellä. Nyt siellä on pari isoa saavia, mutta ne jäävät täyttämättä.

Museolla käy satoja vieraita kesän mittaan, ulkomaita myöten. Yhdistyksen palkkaama museo-opas palvelee vieraita myös pitämällä museokahvilaa, joka on muuten ainoa kesäkahvila kirkolla. Vesi on haettu tähän saakka joko rannasta tai palokunnasta. Oma vesipiste helpottaisi kovasti museo-oppaan työtä.

Museo toimintoineen on siten yleishyödyllinen yksikkö, joten näillä perusteilla kotiseutuyhdistys esittää, että museolle hankitaan oma vesipiste siten, että kunnallinen liittymismaksu jäisi kunnalle ja kotiseutuyhdistys maksaa vesijohdon kaivuutyöt lähimmästä kaivosta ja muut johdon asennustyöt tarvikkeineen vrt. karttaliite.(LIITE18). Vesipiste suljetaan talveksi ja sen ympärille rakennetaan rekvisiitaksi piha-/vinttikaivo."

rakennustarkastaja

Lestijärven kunta hyväksyy vesiliittymän rakentamisen museolle edellä selostetuin perustein siten, että kunnallinen vesiliittymismaksu (1200 €) jää kunnalle ja kotiseutuyhdistys maksaa vesijohdon kaivuutyöt lähimmästä kaivosta ja muut johdon asennustyöt tarvikkeineen. Sopimus sisältää yhden vesipisteen rakentamisen museon alueelle. Jos myöhemmin tulee useampien vesipisteiden rakentaminen, tulee asiasta neuvotella ensin Lestijärven kunnan kanssa.

tekninen lautakunta
Päätettiin esityksen mukaisesti.

Liitteet
Karttaliite kotiseutuyhdistys