Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 01.06.2017 klo 19.00-20.40
30§ KESKI-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUKUNTAYHTYMÄN VALTUUSTON JÄSENEN VAALI AJALLE 1.6.2017-31.5.2021

Kuntayhtymän tehtävänä on järjestää jäsenkuntiensa puolesta alueensa väestölle yhdenvertaisilla periaatteilla lainsäädännön mukaiset laaja-alaiset sosiaali- ja terveyspalvelut. Kuntayhtymä voi hoitaa myös muita peruspalveluiden piiriin sekä tukipalveluiden järjestämiseen kuuluvia tehtäviä, kun siitä erikseen sovitaan.

Kuntayhtymä toimii Kehitysvammahuollon erityishuoltopiirinä. Kuntayhtymä voi myydä palveluja ulkopuoliselle taholle.

Jäsenkunnat ja osajäsenkunnat valitsevat jäsenet yhtymävaltuustoon kunnan vaaleja edeltävän edellisen vuoden lopun asukasluvun mukaan siten, että kullakin jäsenkunnalla on yksi edustaja jokaista alkavaa kolmea ja puolta tuhatta (3.500) asukasta kohti. Osajäsenkunnilla on yksi edustaja jokaista alkavaa seitsemää tuhatta (7.000) asukasta kohti. Kullekin yhtymävaltuuston jäsenelle valitaan henkilökohtainen varajäsen.

Osajäsenkuntia edustavilla edustajilla on oikeus osallistua toimielimissä päätöksentekoon asioissa, jotka kuuluvat osajäsenyyttä koskevaan toimialaan.

Sopimuskunnilla on oikeus nimetä yksi edustaja valtuustoon läsnäolo- ja puheoikeudella ilman äänioikeutta.

Valtuustosta ja sen tehtävistä on määrätty kuntalaissa, kuntayhtymän perussopimuksessa ja hallintosääntöön sisältyvässä valtuuston työjärjestyksessä.

Yhtymävaltuusto kokoontuu vähintään kolme kertaa vuodessa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valitsee Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän valtuustoon yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen ajalle 1.6.2017-31.5.2021.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

------------------------- Valtuusto
Valtuusto valitsi Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän valtuustoon toimikaudeksi 1.6.2017-31.5.2021 jäseneksi Susanna Hakalan ja varajäseneksi Jukka-Pekka Tuikan.