Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 20.8.2018 klo 19.00 - 20:25
28§ TOIMENPIDEILMOITUS/ Vedenottamo/Finn Spring Oy

Finn Spring Oy on tehnyt kunnan rakennusvalvontaviranomaiselle 13.8.2018 päivätyn toimenpideilmoituksen vedenottamon perustamisesta Lestijärven Tikan tehtaan yhteyteen. Ottamo on n. 220 m syvä porakaivo. Kaivon tuottotavoite on ilmoituksen mukaan n. 2,5 m3/h eli kolmivuorossa noin 60 m3/vrk. Vuonna 2017 tehdas käytti kunnan vesilaitoksen Parannan pumppaamolta vettä keskimäärin 159 m3/vrk. Suunniteltu ottamismäärä on siten noin 40 % nykykulutuksesta.

Pohjaveden pumppaamon rakentaminen vaatii maanomistajan luvan. Ellei maanomistajan kanssa päästä sopimukseen, voi lupaa yrittää hakea vesilain mukaisella hakemuksella aluehallintovirastolta. Menettelyllä turvataan ensisijaisesti yhdyskuntien veden saantia.

Mikäli vettä otetaan yli 100 m3/vrk, tulee sittä tehdä ilmoitus pohjaveden ottamista valvovalle ELY-keskukselle. Mikäli ottaminen on yli 250 m3/vrk, sille tulee hakea vesilain mukainen lupa aluehallintovirastolta.

Kyseinen ottamo on perustettu ennen toimenpideilmoituksen tekoa. Kunnan tekninen toimisto on kehottanut hakijaa keskeyttämään pumppauksen asian vaatimien selvitysten vuoksi. Kehotus on tämän kokouksen ilmoitusasioissa. Kehotus on annettu tiedoksi myös kunnanhallitukselle ja ELY-keskukselle.

Rakennustarkastaja

Lautakunta jättää ilmoituksen käsittelemättä, koska se liitteenä ei ole selvitystä tai sopimusta hallintaoikeudesta. Hallintaoikeudesta tulee neuvotella hakijan ja kunnanhallituksen kesken.

Lautakunta vahvistaa samalla teknisen toimiston antaman asiassa antaman kehotuksen keskeyttää pumppaus kyseisestä vedenottamosta kunnes kehotuksessa esitetyt asiat on selvitetty.

Tekninen lautakunta
Päätettiin esityksen mukaisesti.