Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 8.10.2018 klo 19.00 -21:06
33§ UUDEN KOULUN SUUNNITTELUN KILPAILUTUS

Valtuusto päätti kokouksessaan 7.11.2017 (§74)käynnistää suunnittelutyön koulukeskuksen vanhan osan purkamiseksi, uusien tilojen rakentamiseksi sekä laajennuksen peruskorjaamiseksi. Valtuusto päättää myöhemmin vanhan osan purkamisesta, uuden rakentamisesta ja laajennuksen peruskorjaamisesta, kun suunnittelutyö on valmis. Kunnan talousarvion 2018 rakentamisohjelmassa vuosille 2018 – 2020 on koulukeskuksen suunnitteluun varattu määräraha 100000 euroa vuodelle 2018.

FCG:n tekemässä koulutilojen kuntotutkimuksessa todettiin erityisesti vanhassa koulurakennuksessa isoja rakennevaurioita, jonka perusteella koulun vanha osaon maaliskuussa 2018 poistettu opetuskäytöstä. Tekninen toimi käynnisti samanaikaisesti remontin entisissä päiväkodin tiloissa, missä esi- ja alakoulu aloittivat toimintansa elokuussa 2018. Muut toiminnot on siirretty tilapäisiin väistötiloihinyläkoulunsekä kirjaston tiloihin. Lisätiloiksi on vuokrattu kontteja, jotka on sijoitettu koulun pihalle. Päiväkoti on jo aiemmin siirtynyt väistötiloihin entiselle Yli-Lestin koululle. Näin muodostetut väistötilat eivät pitkällä aikavälillä vastaa koulutoiminnalle asetettuja toiminnallisia ja terveydellisiä vaatimuksia.

Sivistyslautakunta päätti 12.4.2018 (§12) pyytää FCG:ltä alustavan hankesuunnitelman koulukeskuskokonaisuuden toteuttamiseksi.

Kunnanhallitus perusti 23.4.2018 (§58) suunnittelu- ja rakentamistoimikunnan uuden koulun rakentamista ja laajennuksen peruskorjaamista koskevansuunnittelutyön käynnistämiseksi. Kokouksessaan 3.5.2018 (§25) valtuusto hyväksyivanhan koulurakennuksen purkamisen, koska sen korjaaminen on FCG:n kuntotutkimuksessa todettu kannattamattomaksi. Lisäksivaltuusto myönsi500.000,- euron määrärahantalousarvion investointiosaan vanhan osan purkamiseen ja uuden koulun rakentamisen aloittamiseen.

FCG konsultoinnin laatimat luonnokset koulurakentamisen alustavista vaihtoehdoista valmistuivat elokuussa 2018. Tarkastelujen lähtökohtana vaihtoehdossa 1 on, että ns. uusi osa (1989 rakennettu) peruskorjataan ja lisäksi rakennetaan uusia tiloja. Vaihtoehdossa 2 yksikerroksinen osa ns. uudesta osasta puretaan ja tilalle rakennetaan uutta. Molemmissa vaihtoehdoissa päiväkodille rakennetaan uudet tilat koulun yhteyteen. Suunnittelu- ja rakentamistoimikunta on päättänyt hyväksyä FCG:n tekemät suunnitelmat hankesuunnitelmana. Suunnitelmat esitellään kokouksessa.

Prosessin seuraava vaihe on varsinaisen arkkitehtisuunnittelun ja pääsuunnittelijan tehtävien kilpailuttaminen ja suunnittelun käynnistäminen. Suunnittelun tavoitteena on löytää hankesuunnitelman pohjalta toteuttamiskelpoinen vaihtoehto, joka taloudelliset, tekniset, terveydelliset, toiminnallisetja pedagogiset näkökulmat huomioon ottaen täyttää sille asetetut vaatimukset.

rakennustarkastaja

Tekninen lautakunta päättää käynnistää kilpailutuksen koulun arkkitehtisuunnittelun ja pääsuunnittelijan tehtäviä varten.

tekninen lautakunta

Päätettiin esityksen mukaisesti.