Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 20.11.2018 klo 09.00-10.51
157§ VAALIPÄIVÄN ÄÄNESTYSPAIKOISTA PÄÄTTÄMINEN JA VAALILAUTAKUNNAN JA VAALITOIMIKUNNAN ASETTAMINEN VUODEN 2019 EDUSKUNTA- JA EUROPARLAMENTTIVAALEJA SEKÄ MAHDOLLISIA MAAKUNTAVAALEJA VARTEN
Vaalilain 8 §:n mukaan kunta muodostaa yhden äänestysalueen, jollei sitä ole tarpeen jakaa useampaan äänestysalueeseen. Vaalilain 9 §:n mukaan kunnanhallitus päättää vaalipäivien äänestyspaikat ja yleisten ennakkoäänestyspaikkojen lukumäärän ja sijainnin. Keskusvaalilautakunta valitsee vaalitoimitsijat, joita pitää olla ainakin kaksi.
Valtuusto on viimeksi 26.01.2002 § 4 vahvistanut äänestysaluejaon, jonka mukaan koko kunta on yhtenä äänestysalueena.
Äänestysalueiden äänestyspaikat tulee merkitä äänestyspaikkarekisteriin. Äänestyspaikkana on toiminut kunnanvirasto, Lestintie 39, 69440 Lestijärvi.
Lain 9 §:n mukaan sairaalat, ympärivuorokautista hoitoa antavat laitokset ja rangaistuslaitokset ovat ennakkoäänestyspaikkoja ja lisäksi kunnanhallituksen päätöksellä määrätyt sosiaalihuollon toimintayksiköt sekä rangaistuslaitokset (laitos). Kunnassa on Kotipirtin vanhusten palveluyksikkö, jossa järjestetään laitosäänestys.
Sekä vaalilautakunnan ja -toimikunnan jäsenten että niiden varajäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa edellisissä eduskuntavaaleissa kyseisessä vaalipiirissä ehdokkaita asettaneita puoluerekisteriin merkittyjä puolueita. Jäsenenä tai varajäsenenä ei voi olla maakuntavaalien ehdokas. Hallintolain esteellisyyssääntelyä ei sovelleta vaalilautakunnan eikä vaalitoimikunnan toimintaan. Tämä tarkoittaa, että jäseneksi tai varajäseneksi nimitetty voi toimia kaikissa vaalilautakunnan ja -toimikunnan tehtävissä, vaalilautakunnan jäsenenä oleva ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi esi saa toimia vaalilain 73 §:n 2 momentissa tarkoitettuna äänestäjän avustajana.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus
- määrää vaalipäivien äänestyspaikaksi Lestijärven kunnanviraston
- valitsee vaalilautakunnan, johon valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä tarpeellisen määrän varajäseniä (vähintään kolme), jotka asetetaan siihen järjestykseen, jossa he tulevat varsinaisten jäsenten tilalle
- valitsee vaalitoimikunnan, johon tulee puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen ja kolme varajäsentä, jotka asetetaan, paitsi kotiäänestystä varten, siihen järjestykseen, jossa he tulevat varsinaisten jäsenten tilalle.

Kunnanhallitus
Kunnanhallitus määräsi äänestyspaikaksi Lestijärven kunnanviraston.

Vaalilautakuntaan vuoden 2019 vaaleja varten kunnanhallitus valitsi seuraavat henkilöt: puheenjohtaja Tarja Kangasvieri, varapuheenjohtaja Raija Heikkinen (Yli-Lesti) ja jäseniksiAarre Similä, Juha Salminen ja Marja Sassali. Varajäseniksi valittiin seuraavassa järjestyksessä:Susanna Kuorikoski, Pirjo Änäkkälä, Harri Tuikka, Raija Brandt jaMari-Liisa Haka.

Vaalitoimikuntaan kunnanhallitus valitsi puheenjohtajaksi Tarja Kangasvieri, varapuheenjohtajaksi Marjatta Niemi ja jäseneksi Aimo Itäniemi, varajäseniksi Ville Kiiskilä,Merja Untinenja Juha Salminen.