Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 20.11.2018 klo 09.00-10.51
162§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS/RANTA-ASEMAKAAVASSA MERKITYLLE RA-TONTILLE RAKENNETUN KESÄMÖKIN MUUTOS PYSYVÄKSI ASUNNOKSI

Aulikki Rautapuro hakee poikkeamislupaa Lestijärven ranta-asemakaavassa merkitylle RA- tontille rakennetun kesämökin muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi omistamalleen Hietalahti- tilalle, RN:o 66:15.

Alueelle on v. 1997 vahvistettu Lestijärven ranta-asemakaava ja kyseessä olevan RA -tontin kokonaisrakennusoikeus on140 m2 (ranta-asemakaavan muutos koko ranta-asemakaava-alueella v.2010, jolloin rakennoikeus nostettiin 120 m2:stä 140 m2:iin).Tontille on rakennettu lomarakennus, jonka kerrosala on 77 m2 ja joka otettiin käyttöön 3.11.2009.
Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään kolme rakennusta, josta erillisen saunan max. koko on 30 k-m2 ja erillisen varaston max. koko on 30 k-m2.

Maankäyttö- ja rakennuslain 172 §:n mukaan poikkeaminen ei saa:

  1. aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle;
  2. vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista; eikä
  3. vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Poikkeusta ei saa myöntää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen taimuutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Kunnalla on MRL 171 §:n mukainen poikkeamisvalta kun kyseessä on käyttötarkoituksen muutos.

Hakija on kuullut naapurikiinteistöjen omistajia MRL 173 §:n ja MRA 86 §:n mukaan, eikä hakemuksen johdosta jätetty huomautuksia.

rakennustarkastaja

Rakentamisen ei voida katsoa tuottavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikärakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä Aulikki Rautapurolle RA-tontille rakennetun kesämökin muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi omistamallaan Hietalahti-tilalla, RN:o 66:15.

Päätös on voimassa päätöksen antopäivästä lukien kaksi (2) vuotta. Tänä aikana on haettava poikkeamispäätöstä vastaava rakennuslupa.

Päätöksestä peritään hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 200 €.

tekninen lautakunta

Päätettiin esityksen mukaisesti.

------------------------- Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntääpoikkeamisluvanAulikki Rautapurolle RA-tontille rakennetun kesämökin muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi omistamallaan Hietalahti-tilalla, RN:o 66:15 teknisen lautakunnan esittämin perusteluin ja ehdoilla.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Kunnanhallitus palauttaa asiantekniselle lautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi.

Kunnanhallitus

Hyväksyttiin.


------------------------- rakennustarkastaja

Poikkeuslupahakemus koskee kiinteistöllä 421-401-66-15 sijaitsevaa Lestijärven ranta-asemakaavan loma-asuntojen korttelin 252 rakennuspaikkaa numero 3. Rakennuspaikalla on sijainnut vanha maatilan päärakennus navettoineen, mistä johtuen tontti on kooltaan huomattavan iso (noin 2,7 ha). Päärakennuksen ja navetan jäätyä ennen rantakaavan laatimista tyhjilleen, on tontti kaavassa osoitettu lomarakentamiseen. Vanha päärakennus on myöhemmin purettu.


Tontilla nykyisin sijaitseva loma-asunto on rakennettu täyttämään omakotiasumiselle asetetut rakenteelliset vaatimukset. Rakennus on liitetty kunnalliseen vesijohtoverkostoon. Rakennus sijaitsee aivan yleisenä tienä pidetyn Itälahdentien varressa. Kunnalle ei aiheudu lisäkuluja yksityisteiden aurauskulujen muodossa.

Hakija muuttaa pysyvästi Lestijärvelle, mikäli nykyinen asuntona käytetty rakennus saa poikkeamisluvan vakinaiseksi asunnoksi. Hakija on asunut lomarakennuksessa ympärivuotisesti noin kolme vuotta, mutta on edelleen kirjoilla Toholammilla.

Rakentamisen ei voida katsoa tuottavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikärakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä Aulikki Rautapurolle RA-tontille rakennetun kesämökin muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi omistamallaan Hietalahti-tilalla, RN:o 66:15. Päätös on voimassa päätöksen antopäivästä lukien kaksi (2) vuotta. Tänä aikana on haettava poikkeamispäätöstä vastaava rakennuslupa, sekä haettava rakennusluvat mahdollisille muille tontilla sijaitseville rakennuksille.

tekninen lautakunta

Hyväksyttiin esityksen mukaisesti. -------------------------

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntääpoikkeamisluvanAulikki Rautapurolle RA-tontille rakennetun kesämökin muuttamiseksi pysyväksi asunnoksi omistamallaan Hietalahti-tilalla, RN:o 66:15 teknisen lautakunnan esittämin perusteluin ja asettamilla ehdoilla sekä lisäperusteluin ja kunnahallitus toteaa, että erityisenä syynä on tontin sijainti.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.