Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 01.06.2017 klo 19.00-20.40
46§ VANHUSTEN PALVELUTALON RAKENNUSTEN SIIRTÄMINEN KUNNAN OMISTUKSEEN

Lestijärven Vanhustenkotiyhdistys r.y.:n omistuksessa on kaksi vanhusten palveluasumiseen tarkoitettua vuokrarivitaloa osoitteissa Lestintie 6a ja 6b,joissa on yhteensä 9 asuntoasekä ruokalarakennus osoitteessa Lestintie 6c.

Vanhustenkotiyhdistyksellä on ollut jo pitkään taloudellisia vaikeuksia, johtuen asuntojen tyhjillään olosta sekä asuntojen korjaustarpeista. Asuntoihin ei ole ollut hakijoita ja nykyisistä asukkaista valtaosa on muita kuin vanhuksia. Kunnanhallitukselle ja -valtuustolle on tuotu asiaa tiedoksi usemman kerran ja päädytty siihen, että rakennukset siirretään kunnan omistukseen erikseen tehtävällä kauppakirjalla.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) on saatu02.05.2017 päivätty päätös Dnro 23001/643/17 luovutuskorvauksen määräämisestä. Luovutuskorvaukseksi on määrätty 0 euroa, joka on samalla korkein sallittu luovutushinta. Vanhustenkotiyhdistyksellä on kuitenkin jäljellä Valtiokonttorin lainaa 92.456,33 euroa, joka kaupassa siirtyy Lestijärven kunnan vastattavaksi. Lisäksi Vanhustenkotiyhdistyksellä on lainoja Lestijärven kunnalta yhteensä 32.445,91 euroa, joka myöskin kirjataan oheisella kauppakirjalla suoritetuksi. Eli kaiken kaikkiaan kunnan kannalta luovutusarvoksi tulee 124.902,24 euroa.
Lestjärven Vanhustenkotiyhdistys r.y.:llä on maanvuokrasopimus alueesta Toholammin seurakunnan kanssa, joka myöskin siirtyy Lestijärven kunnalle.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy oheisen liitteen mukaisen kauppakirjan, jolla Lestijärven Vanhustenkotiyhdistys r.y.:n kaksi rivitaloa sekä keittolarakennus siirtyvät Lestijärven kunnan omistukseen 1.7.2017 lukien, samalla kunta ottaa vastattavakseen Valtiokonttorin lainan 92.456,33 euroa sekä kuittaa Vanhustenkotiyhdistykselle annetut lainat suoritetuiksi ja hyväksyy maanvuokrasopimuksen siirtymisen Lestijärven kunnalle.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se valtuuttaa kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanjohtajan allekirjoittamaan kauppakirjan.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Merkittiin, että Jarmo Kanninen ilmoitti esteellisyytensä ja poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1. Pöytäkirjaa asian käsittelyn osalta piti Esko Ahonen.

------------------------- Valtuusto

Valtuusto hyväksyi oheisen liitteen mukaisen kauppakirjan, jolla Lestijärven Vanhustenkotiyhdistys r.y.:n kaksi rivitaloa sekä keittolarakennus siirtyvät Lestijärven kunnan omistukseen 1.7.2017 lukien, samalla kunta ottaa vastattavakseen Valtiokonttorin lainan 92.456,33 euroa sekä kuittaa Vanhustenkotiyhdistykselle annetut lainat suoritetuiksi ja hyväksyy maanvuokrasopimuksen siirtymisen Lestijärven kunnalle.

Valtuustolle valtuutti kunnanhallituksen puheenjohtajan ja kunnanjohtajan allekirjoittamaan kauppakirjan.

Merkittiin, että Jarmo Kanninen ilmoitti esteellisyytensä eikä osallistunut asian käsittelyyn. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 1. Pöytäkirjaa asian käsittelyn osalta piti Esko Ahonen.



Liitteet
Kauppakirja