Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantaina 3.12.2018 19.00 -22:00
57§ SELVITYSPYYNTÖ TEKNISELLE LAUTAKUNNALLE, RAVINTOLA PARILAN YMPÄRISTÖLUVAN VALVONTA

Mikko Lappi on lähettänyt tekniselle lautakunnalle osoitetun selvityspyynnön Parilan ympäristöluvan valvonnasta. Selvityspyyntö on päivätty 5.10.2018 ja sen ovat allekirjoittaneet Harri Rantala ja Mikko Lappi. LIITE 57.

Ympäristölupa on myönnetty enintään viiteen vuotuiseen terassin yhteydessä tapahtuvaan soittoiltaan. Ympäristöluvan mukaan toiminnanharjoittajan tulee seurata melutasoja javuosittain toimittaa mittaustulokset ympäristölupaviranomaiselle eli teknisellelautakunnalle. Ympäristölupaei velvoita raportointiajokaisen tapahtuman jälkeen.

Juhannuksen tapahtuman aikana kunnan tekninen toimi teki mittauksiaKeski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuollosta lainatullamelumittarilla. Terveystarkastaja Mari Viirret purki mittaustulokset ja teki raportin. Raportti on annettu selvityspyynnön allekirjoittajien käyttöön Harri Rantalan kanssa käydyn keskustelun yhteydessä, mihin myös selvityspyynnössä on viitattu. Muikkumarkkinailtana sama melumittari oli myös käytössä, mutta mittari oli sammunut tuntemattomasta syystä, eikä mittaustuloksia siten ole käytettävissä.

Selvityspyynnössä todetaan, että "Ravintola Parilan terassilla Juhannuksena ja Muikkumarkkinoilla järjestetyt tapahtumat, eivät täyttäneet ympäristöluvassa annettuja ehtoja." Tämä viittaa siihen, että allekirjoittajilla olisimitattua tietoa melutasoista. Nämä raportoidutmittaustulokset olisi hyvä saada myös valvovan viranomaisen käyttöön.

Rakennustarkastaja

Tekninen lautakunta pyytää toiminnanharjoittajaa toimittamaan tiedot toteutuneista tapahtumista sekä niitä koskevat seurantatiedot 28.2.2019 mennessä ympäristöluvan mukaisesti valvovalle viranomaiselle. Lautakunta päättää jatkotoimista raportointiin perustuen.

----------------------------
Mikko Lappi on 29.11.2018 lähettänyt sähköpostilla liitteen 57A mukaisen kirjeen, ja pyytänyt, että liitteen tiedot välitetään tekniselle lautakunnalle ennen pykälän 57 käsittelyä ja sen tiedot liitetään osaksi pöytäkirjaa.

Tekninen lautakunta
Tekninen lautakunta päättiyksimielisesti päätösesityksen mukaisesti, sekä päätti liittääLiitteen 57A mukaisen kirjeen osaksi pöytäkirjaa.



Liitteet
Parilan ympäristöluvan valvonta
Selvityspyyntö, Parilan ympäristöluvan valvonta