Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 11.12.2018 klo 09.00-12.14
175§ HYVINVOINTISUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2020
Kunnan eri toimialoilta koottu laaja-alainen hyvinvointityöryhmä on valmistellut kunnan hyvinvointikertomusta. Hyvinvointikertomuksen valmistelu on lakisääteinen tehtävä. Kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä toteutetuista toimenpiteistä on raportoitava valtuustolle vuosittain ja kerran valtuustokaudessa on valmisteltava laajempi hyvinvointikertomus (Terveydenhuoltolaki 12§).
Hyvinvointikertomus on tausta-aineisto ja työväline luottamushenkilöille, kunnan johdolle ja toimialoille strategioiden, talouden ja toiminnan suunnitteluun, päätöksentekoon sekä hyvinvoinnin seurantaan. Hyvinvointikertomus täsmentää väestön hyvinvointitarpeita ja arvioi toteutunutta toimintaa ja voimavaroja. Luottamushenkilöille se on työväline päätöksenteossa, resursoinnissa ja vaikuttavuuden arvioinnissa.
Lestijärven kunnan hyvinvointikertomustyötä on ohjannut kunnan johtoryhmästä koostuva hyvinvointityöryhmä. Kunnanhallitus nimesi hyvinvointityöryhmään kunnan johtoryhmän sekä lisäksi tilaajajohtaja Eija Kellokoski-Karin ja vapaa-aikaohjaaja Niina Tialan, vastuuhenkilöksi nimettiin rehtori Tarja Mäkelä.
Hyvinvointikertomuksen indikaattoritiedon ja muun tilastotiedon perusteella hyvinvointisuunnitelman 2017–2020 painopistealueiksi ja kehittämiskohteiksi on nostettu:
- Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien lisääminen
- Nuorten kesätyöllistämisen tukeminen
- Mielenterveysongelmien vähentäminen
- Lapsiperheiden tukeminen
- Työikäisten ja ikäihmisten aktiivisen/liikuntatoiminnan lisääminen ja edistäminen sekä työkykyä ylläpitävän toiminnan lisääminen
- Työpaikkojen määrän lisääminen
- Uusi koulukeskus
Valtuusto päättää hyvinvointikertomuksen kehittämiskohteista ja toimenpiteistä sekä resursseista vuosittain osana kaupungin talous- ja toimintasuunnitelmaa.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus päättää hyväksyä omalta osaltaan Lestijärven kunnan hyvinvointikertomuksen ja hyvinvointisuunnitelman vuosille 2017–2020 ja esittää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.



Liitteet
Hyvinvointikertomus 2017-2020