Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 28.02.2019 klo 19.00-19.50
11§ KOROTTOMAN LAINAN MYÖNTÄMINEN LESTIJÄRVEN PALOMIEHET RY:LLE
Lestijärven Palomiehet ry on jättänyt Lestijärven kunnalle 1.2.2019 päivätyn hakemuksen korottomana 15.500,- euron lainan myöntämisestä 18-väyläisen frisbeegolfratahankeen toteuttamista varten. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 25.390 euroa, josta talkootyön osuus 6.000 ja yritysrahan osuus 3.884 euroa.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Lestijärven kunta myöntää Lestijärven Palomiehet ry:lle korottoman 15.500,- euron lainan väliaikaista rahoitusta varten frisbeegolfrata -hankkeeseen, laina maksetaan takaisin, kun hanke on toteutettu ja avustus maksettu yhdistyksen tilille, kuitenkin viimeistään 30.6.2020. Perusteluna lainan myöntämiselle on hankkeen merkitys kunnan matkailulle ja kuntalaisten harrastustoiminnalle sekä hyvinvoinnille. Ennen lainan maksua on kunnalle toimitettava yhdistyksen hallituksen päätös lainan nostamisesta sekä Pirityisten lopullinen rahoituspäätös hankkeen hyväksymisestä.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Merkittiin, että Susannan Kuorikoski ja Jarmo Kanninen ilmoittivat esteellisyytensä ja poistuivat kokouksesta tämän asian käsittelyn ajaksi. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 5. Pöytäkirjanpitäjänä toimi Esko Ahonen.
-------------------------

Valtuusto
Valtuusto päätti, että Lestijärven kunta myöntää Lestijärven Palomiehet ry:lle korottoman 15.500,- euron lainan väliaikaista rahoitusta varten frisbeegolfrata -hankkeeseen, laina maksetaan takaisin, kun hanke on toteutettu ja avustus maksettu yhdistyksen tilille, kuitenkin viimeistään 30.6.2020. Perusteluna lainan myöntämiselle on hankkeen merkitys kunnan matkailulle ja kuntalaisten harrastustoiminnalle sekä hyvinvoinnille. Ennen lainan maksua on kunnalle toimitettava yhdistyksen hallituksen päätös lainan nostamisesta sekä Pirityisten lopullinen rahoituspäätös hankkeen hyväksymisestä.

Merkittiin, että Susanna Kuorikoski, Osmo Haasiomäki, Roni Brandt, Ville Kiiskilä ja Jarmo Kanninen ilmoittivat esteellisyytensä eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn. Peruste: Hallintolaki 28 § 1. mom. kohta 5. Pöytäkirjanpitäjänä toimi Esko Ahonen ja pöytäkirjantarkastajina toimivat Mari-Liisa Haka ja Eveliina Jussila..

Juha Salminen esitti, että lainalle pitää olla vastavakuus eikä lainaa tule myöntää ilman sitä, koska lainan myöntämiseen liittyy taloudellinen riski.Esitystä ei kannatettu.