Lestijärven kunnan päätökset > Tekninen lautakunta > Maanantai 18.3.2019 klo 19:00-21:39
13§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS/KIISKILÄ PIRJO/RANTA-ASEMAKAAVASSA MÄÄRITELLYN VARASTON KERROSALAN (30 m2) YLITYS

Pirjo Kiiskilä hakee poikkeamislupaa Lestijärven ranta-asemakaavassa määritellyn varaston sallitun 30 m2:n ylitystä (31 m2) omistamalleen Koivuranta- tilalle, RN:o 2:24.

Alueelle on v. 1997 vahvistettu Lestijärven ranta-asemakaava ja kyseessä olevan RA -tontin kokonaisrakennusoikeus on140 m2 (ranta-asemakaavan muutos koko ranta-asemakaava-alueella v.2010, jolloin rakennoikeus nostettiin 120 m2:stä 140 m2:iin).Tontille on rakennettu 52 m2 :n asuinrakennus, jolle kunnanhallitus antoi poikkeamisluvan 3.4.2018 § 41 lomarakennuksen muutoksen pyvyväksi asuinrakennukseksi.
Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään kolme rakennusta, josta erillisen saunan max. koko on 30 k-m2 ja erillisen varaston max. koko on 30 k-m2.
Nykyinen asuinrakennus 52 k-m2

Nykyinen varasto / entinen rantasauna 32 k-m2
Uusi varasto / autotalli 61 k-m2
Kaikki yhteensä 145 k-m2


Maankäyttö- ja rakennuslain 172 §:n mukaan poikkeaminen ei saa:

  1. aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle;
  2. vaikeuttaa luonnonsuojelun tavoitteiden saavuttamista; eikä
  3. vaikeuttaa rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Poikkeusta ei saa myöntää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen taimuutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Kunnalla on MRL 171 §:n mukainen poikkeamisvalta.

Hakija on kuullut naapurikiinteistöjen omistajia MRL 173 §:n ja MRA 86 §:n mukaan, eikä hakemuksen johdosta jätetty huomautuksia.


vt rakennustarkastaja

Rakentamisen ei voida katsoa tuottavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikärakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista. Päärakennukselle on myönnetty pysyvään asumiseen lupa. Asuinkäytössä oleva rakennuspaikka vaatii loma-asutusta suuremmat varasto- ja autotallitilat. Tätä voidaan pitää MRL 171.1 §:ssä tarkoitettuna erityisenä syynä.

Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä Pirjo Kiiskilälle Koivuranta-tilalle, RN:o 2:24 rakennettavan 61 k-m2:n autotalli /varaston rakentamiseksi.

Päätös on voimassa päätöksen antopäivästä lukien kaksi (2) vuotta. Tänä aikana on haettava poikkeamispäätöstä vastaava rakennuslupa.

Päätöksestä peritään hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 200 €.


tekninen lautakunta

Päätösesitys hyväksyttiin.

Merkittiin, että Osmo Haasiomäki ilmoitti olevansa jäävi ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.Peruste:Hallintolaki 28 §1.mom.kohta 1.