Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 21.05.2019 klo 09.00-10.28
73§ TOISEN ASTEEN YHTEISTYÖSOPIMUS
HALL 10.04.2019 § 29
Toisen asteen yhteistyöryhmä on kokouksissaan valmistellut yhteistyön pääsopimuksen päivittämistä vastaamaan paremmin yhteistyön ja yhteistyöryhmän tämänhetkistä toimintaa. Yhteistyön ja yhteistyöryhmän keskeiset tavoitteet on määriteltu sopimuksen 3 §:ssä. Tavoitteita on alkuperäiseen sopimukseen verrattuna vähennetty ja määritelty tiiviimmin yleisluonteiseen kehittämiseen ja tiedonjakamiseen. Toisen asteen koulutuksen ja muiden koulutuksen järjestäjien välisiä käytännön toimintoja kehitetään rehtorityöryhmässä ja opinto-ohjaajatyöryhmässä sekä paikallisessa yhteistoiminnassa. Sopimuksessa määritellään myös näihin liittyvät toimintatavat ja vastuut.
Sopimusosapuoliin on myös tullut muutoksia, kun Vetelin kunta on jäänyt pois sopimuksen piiristä lukiotoiminnan lakkautumisen vuoksi. Keski-Pohjanmaan liitto on alkuperäisessä sopimuksessa ollut sopimuskumppanina, nyt päivitetyssä sopimuksessa asiantuntijaedustuksen kautta. Uusia asiantuntijataho ja ovat Kokkolan Yliopistokeskus Chydenius ja Keski-Pohjanmaan liikunta ry (KEPLI).
Tavoitteena on, että sopimus tulee voimaan uudistettuna 1.9.2019 lähtien.
Liitteenä 3 on sopimuksen päivitetty versio (2019) ja oheisaineistona kokouksessa muokattu versio (2018), josta muutokset ilmenevät yliviivauksina ja muutoksina.
Johtajan ehdotus
Hallitus hyväksyy muutetun II-asteen koulutusyhteistyön sopimuksen liitteen mukaisesti, saattaa sen sopimusosapuolten hyväksyttäväksi ja valtuuttaa johtajan ja talous- ja hallintojohtajan allekirjoittamaan sopimuksen.
Päätös
Hallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen yksimielisesti.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi muutetun II-asteen koulutusyhteistyön sopimuksen liitteen mukaisesti.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.




Liitteet
Sopimus II-asteen koulutusyhteistyöstä