Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 11.06.2019 klo 09.00.11.32
87§ LESTIJÄRVEN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS, KANERVIKKO/KAAVAN HYVÄKSYMINEN
Helena ja Risto Lauriala ovat hakeneet omistamansa tilan Kanervikko 21:172 kaavoitusta, jolla mahdollistetaan asuin- ja huvila-alueen laajentuminen sekä tutkitaan uuden puistoalueen muodostumista. Kaava-alue sijaitsee kuntakeskuksen läheisyydessä Jykyrin alueella Lestijärven rannalla. Alue jatkaa luontevasti Lestijärven asuinaluetta ja on pääosin metsämaata. Vaiheessa 1. muodostuvat korttelit 307-309.
Alueen pinta-ala on n. 5 ha. Kaavan laatimisesta on tehty kaavoitussopimus Helena ja Risto Laurialan kanssa, jossa on myös sovittu kunnallistekniikasta.
Kaavan laatijana toimii Arkkitehtipalvelu Esa Säkkinen.
Kunnanhallitus merkitsi kokouksessaan 22.9.2015 § 124 osallistumis- ja arviointisuunnitelman asemakaavan laajennuksesta tiedoksi. Kunnanhallitus päätti, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukainen tilaisuus mielipiteen esittämiseen asettamalla osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtäville (14 vrk:n ajaksi) 25.9.-8.10.2015 ja samalla kuulutettiin kaavoittaja ja aluerajaus.
Kokouksessaan 28.8.2018 § 111 kunnanhallitus päätti asettaa koko aluetta koskevan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville ja samassa kokouksessa kunnanhallitus hyväksyi Lestijärven asemakaavan laajennuksen luonnoksen tilan Kanervikko osalta ja päätti pyytää siitä lausunnot.
Kokouksessaan 19.2.2019 § 35 kunnanhallitus päätti asettaa Lestijärven asemakaavan laajennuksen nähtäville 30 päivän ajaksi maankäyttö- ja rakennuslain 27 §:n mukaisesti ja pyytää lausunnot Keski-Pohjanmaan liitolta, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, Museovirastolta, Lestin osakaskunnalta, Lestijärven kunnan tekniseltä lautakunnalta sekä naapureilta.
Lausunnot saatiin tekniseltä lautakunnalta, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta, Keski-Pohjanmaan liitolta ja Ari Lapilta huomautus. Kaavaan on tehty annettujen lausuntojen mukaisia muutoksia.

Tekninen lautakunta toteaa lausuntonaan, että Kanervikon kaava-alueella on eri kaavamääräykset kuin Kirkonkylän asemakaavalla. Tästä johtuen Kanervikon asemakaava olisi hyvä käsitellä omana uutena kaavanaan. Muutoin teknisellä lautakunnalla ei ole huomautettavaa kaavaehdotuksesta.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi Lestijärven asemakaavan laajennuksentilan Kanervikko 21:172 osalta. Kaava käsitellään teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti omana kaavanaan.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.



Liitteet
K-P:n liiton lausunto
Lausunto vesilaitos ja Lappi
Kaavaselostus
ELY:n lausunto
Kaavakartta