Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 28.01.2020 klo 09.00-12.25
24§ YMPÄRISTÖSIHTEERIN TÖIDEN JÄRJESTÄMINEN
Lestijärven kunnassa on jopitkän aikaa hoidettu ympäristösihteerin tehtävät ostopalveluna T:mi Arto Hautalalta.

Lestijärven, Halsuanja Toholammin kunnan välillä on käyty neuvotteluja yhteisen ympäristösihteerin palkaamisesta. Lestijärven kunnan osuudeksi on kustannuksista kaavailtu n. 1/3-osaa.

Alustavasti on keskusteltu, että Toholammin kunta julistaa ympäristösihteerin viran auki syksyn 2019 aikana.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan neuvottelemaan sopimuksen Toholammin ja
Halsuankuntien kanssa ympäristösihteerin tehtävien järjestämisestä. Neuvotellun sopimuksen lopullisesti hyväksyy omalta osaltaan Lestijärven kunnanhallitus.


Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. ------------------------- ---

Sopimus käsittää ympäristönsuojelupalvelut siten, että Lestijärven osuus kustannuksista on 20 % eli yhden työpäivän panoksen viikossa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus hyväksyy oheisen liitteen mukaisen sopimuksen ympäristönsuojelupalvelujen järjestämisestä Toholammin kunnan kanssa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.


------------------------- ---

Toholammin kunta järjesti 17.01.2020 neuvottelun ympäristösihteerin palvelujen järjestämisestä ostopalveluna Ylivieskan kaupungista. Ostopalvelun käyttämistä perusteltiin laajemmalla palvelulla verrattuna yksittäisen pienen kunnan tarjoamiin palveluihin. Ympäristösihteerin asemapaikka tulisi olemaan Ylivieska ja matkakorvaukset laskettaisiin työajoineen Ylivieskasta alkaen. Ylivieska antaa tarjouksen kaikille kolmelle kunnalle. Keskusteluissa nousi esille myös mahdollisuus, että asemapaikan Toholampi sijasta Lestijärvi voisi tuottaa ympäristösihteerin palvelut Halsualle ja Toholammille.Nykyisin ostopalveluja Lestijärvelle tuottava Arto Hautala on lupautunut antamaan tarvittaessa tukipalveluja valittavalle viranhaltijalle.

Kunnanjohtaja
Lestijärven kunnanhallitus esittää Toholammin ja Halsuan kunnille aikaisemmin esillä olleen sopimuksen hyväksymistä niin, että palvelujen tuottajana on Lestijärven kunta ja että työajan tavoitteellinen jakautuminen on 2/5 -osaa Toholampi, 3/10 -osaa Halsua ja 3 /10 -osaa Lestijärvi. Todellisesta työajasta pidetään kirjaa ja koulutukseen ym. yhteistoimintaan käytetty aika jaetaan kolmeen osaan. Kustannukset tasataan seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä.Toimintamallin laskenta vastaa seutukunnan käyttämää toimintatapaa.


Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.