Lestijärven kunnan päätökset > Maaseutulautakunta > Keskiviikko 4.3.2020 klo 10-12.20
4§ MAASEUTUASIAMIEHEN VIRAN TÄYTTÄMINEN
Valmistelija Jukka Hautamäki, puh. 050-579 0111

Lestijärven kunnan hallintosäännön 43§:n mukaan maaseutulautakunnan alaisten viranhaltijoiden viran tai toimen täyttämisestä päättää maaseutulautakunta.

Maaseutuyksikkö KaseKan Kannuksen ja Toholammin toimipisteen maaseutuasiamiehen tehtäviä hoitanut Mervi Vähäsöyrinki siirtyy toisen työantajan palvelukseen irtisanouduttuaan 1.4.2020 lähtien. Vähäsöyrinki on ollut virkavapaalla tehtävästään ennen irtisanoutumista 1.10.2019 alkaen Vähäsöyringin virkaa on viransijaisena hoitanut Sami Salonen.

Maaseutuasiamiehen keskeisiä tehtäviä ovat tukihakemusten käsittelyyn liittyvät tehtävät sekä muut kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle säädetyt tehtävät, kuten hukkakauratarkastukset, riista vahinkoarvioinnit sekä eläintenpitäjärekisteriin liittyvät tehtävät.

Ennen Vähäsöyrinkiä on Maaseutuyksikkö KaseKasta eläköitynyt yksi maaseutuasiamies, jonka tehtävät on järjestelty maaseutuyksikön sisäisin järjestelyin. Vähäsöyringin viran täyttäminen henkilöstön sisäisin järjestelyin tehtävänkuvia muuttamalla ei ole toimiva ratkaisu. Maksajavirastovaatimusten täyttämisen ja tehtävien tarkoituksenmukaisen hoidon varmistamiseksi tarvitaan maaseutuasiamiehen virka.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on agrologin opistoasteen tutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto. Aiempi kokemus maaseutuelinkeinoviranomaistehtävistä ja maaseututoimiston toimistotehtävistä katsotaan eduksi. Lisäksi arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja ja paikallistuntemusta.

Johtava maaseutuasiamies:
Maaseutulautakunta myöntää luvan täyttää avoimella hakumenettelyllä maaseutuasiamiehen viran toistaiseksi 1.4.2020 lähtien. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Maaseutulautakunta:
Marjo Paavola saapui klo 10.45 pykälän käsittelyn aikana.

Hyväksyttiin johtavan maaseutuasiamiehen esitys. Lisäksi
päätettiin että johtava maaseutuasiamies ja puheenjohtava valitsevat haastateltavat hakijoiden joukosta. Seuraavassa kokouksessa haastatellaan hakijat ja päätetään jatkotoimista.