Lestijärven kunnan päätökset > Maaseutulautakunta > Torstai 16.4.2020 klo 12-14:37
14§ MAASEUTUASIAMIEHEN VALINTA
Valmistelija Jukka Hautamäki, puh. 050-579 0111

Maaseutulautakunta päätti kokouksessaan 4.3.2019 § 4 julistaa maaseutuasiamiehen viran haettavaksi.

Hakuilmoitus on julkaistu Lestijärven kunnan ja Maaseutuyksikkö KaseKan nettisivuilla, MOL:n sivuilla sekä kunnan ilmoitustaululla. Lyhyt kuulutus on julkaistu myös sanomalehti Keskipohjanmaassa. Viran hakuaika päättyi 27.3.2020 ja virka täytetään 1.5.2020 lukien tai sopimuksen mukaan. Valinnassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Maaseutulautakunta päätti, että johtava maaseutuasiamies ja puheenjohtava valitsevat haastateltavat hakijoiden joukosta.

Hakijoiden esittely suoritetaan maaseutulautakunnan kokouksessa.

Määräaikaan mennessä maaseutuasiamiehen virkaa hakivat seuraavat henkilöt: Agrologi (AMK) Kuja-Luopa Juulia Kurikasta, agrologi Salonen Sami Kokkolasta, agrologi (AMK) Läspä Samuli Tyrnävältä, agrologi (AMK) Juhola Marja Kannuksesta ja agrologi (AMK) Kettunen Miska-Matias Kokkolasta. Lisäksi hakijana on yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Johtava maaseutuasiamies:
Maaseutulautakunta päättää haastatella . agrologi (AMK) Kuja-Luopa Juuliaa Kurikasta, agrologi Salonen Samia Kokkolasta, agrologi (AMK) Läspä Samulia Tyrnävältä.

Maaseutulautakunta päättää jatkotoimenpiteistä haastattelujen jälkeen.

Maaseutulautakunta haastatteli edellä mainitut kolme hakijaa kokouksessaan.

Johtavan maaseutuasiamiehen muutettu päätösesitys:
Maaseutulautakunta valitsee maaseutuasiamieheksi agrologi Sami Salosen, virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa ja valitun on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen virkavaalin vahvistamista. Hänen kuukausipalkakseen vahvistetaan 2700 euroa/kk.
Sami Salosen varalle valitaan agrologi Kuja-Luopa Juulia.

Maaseutulautakunta:
Hyväksyttiin johtavan maaseutuasiamiehen esitys.