Lestijärven kunnan päätökset > Maaseutulautakunta > Torstai 8.10.2020 klo 10-11:20
29§ SIVUTOIMILUPA PEKKA SIIRILÄ
Valmistelija Jukka Hautamäki, puh. 050-579 0111

Pekka Siirilä hakee sivutoimiluvan myöntämistä Neuvotili Oy:n hoitamiseen. Tehtävä on pääasiassa vero-, viljelysuunnitelmien ym. neuvontaa. Hakemus esitellään kokouksessa.

Sivutoimella tarkoitetaan virkasuhdetta, työtä ja pysyväisluonteista tehtävää, josta viranhaltijalla on oikeus kieltäytyä, sekä ammatin, elinkeinon ja liikkeen harjoittamista. Jokainen Lestijärven kunnan viranhaltija on velvollinen ilmoittamaan sivutoimistaan tai hakemaan siihen lupaa. Viranhaltijalla voi olla vain yksi päätoimi, muut toimet ovat sivutoimia, joista tehdään sivutoimilupahakemus, jos siihen käytetään työaikaa tai sivutoimi-ilmoitus, jos työskentely tapahtuu iltaisin, viikonloppuisin tai lomalla eli muulloin kuin työajalla.

Harkittaessa sivutoimiluvan myöntämistä on otettava huomioon, että viranhaltija ei saa sivutoimen vuoksi tulla esteelliseksi tehtävässään. Sivutoimi ei myöskään saa vaarantaa luottamusta tasapuolisuuteen tehtävän hoidossa tai muutenkaan haitata tehtävän asianmukaista hoitamista. Em. haitasta on kyse myös silloin, kun viranhaltija ei sivutoimen takia ehdi hoitamaan tehtäviään asianmukaisesti, vaikka sivutoimi ei aiheuttaisikaan esteellisyyttä tai muuten vaarantaisi luottamusta. Sivutoimena ei saa harjoittaa sellaista toimintaa, joka kilpailevana toimintana ilmeisesti vahingoittaa työnantajaa.

Lestijärven kunnan hallintosäännön mukaan sivutoimilupahakemuksen ratkaisee ja sivutoimiluvan peruuttamisesta sekä sivutoimen vastaanottamisen ja pitämisen kieltämisestä päättää valinnasta päättänyt viranomainen. Maaseutulautakunta päättää maaseutulautakunnan alaisen henkilöstön sivutoimiluvasta. Johtava maaseutuasiamies käsittelee osastonsa viranhaltijoiden ja työntekijöiden sivutoimi-ilmoitukset ja päättää niistä.

Johtava maaseutuasiamies:
Myönnetään Pekka Siirilälle sivutoimilupa viideksi vuodeksi 8.10.2020-7.10.2025.

Maaseutulautakunta:
Hyväksyttiin.