Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Perjantai 22.09.2017 klo 09.00-11.56
170§ VANHUS- JA VAMMAISNEUVOSTON NIMEÄMINEN AJALLE 1.6.2017-31.5.2021
Jokivarsikuntien yhteistoiminta-alueen kuntien vanhus- ja vammaisneuvostojen edustajatkokoontuivat 18.3.2009 Vetelissä ja olivat sitä mieltä, että jokaisessa kunnassa tulee olla oma vanhus- ja vammaisneuvosto, koska kuntien toiminta perustuu paikallisuuteen ja läheisyyteen, kunnallinen edunvalvonta korostuu entisestään, kun palvelujen järjestäminen toteutetaan seudullisena. Kunnallisten neuvostojen lisäksi tarvitaan muutaman kerran vuodessa kokoontuva seudullinen yhteistyöpalaveri.
Seudullisen toiminnan perusteista sanotaan eläkeliiton oppaassa:
Seutukunta-ajattelu on otettava huomioon myös vanhusneuvostoissa. Se edellyttää naapurikunnissa toimivien vanhusneuvostojen kiinteää yhteistyötä ja aloitteellisuutta yli kuntarajojen. Voimavaroja yhdistämällä on mahdollista toteuttaa sellaisia ikäihmisten kanalta tärkeitä hankkeita ja toiveita, joihin yhden kunnan voimavarat eivät välttämättä riitä.
Kokousedustajat päättivät esittää kuntien ja Jytan päätöksentekoon seuraavaa toimintamallia:
- Kunnanhallitukset asettavat /nimeävät kuntaan vanhusneuvoston / vanhus- ja vammaisneuvoston. Neuvosto on kunnan ja sen alueella asuvien vanhusten, vammaisten, heidän omaistensa sekä eläkeläis- ja muiden järjestöjen yhteistyöelin. Kunta vastaa toiminnan rahoituksesta: toimintaan on varattu määräraha, joka kattaa toiminnasta aiheutuvat kulut ja jäsenten matkakulut. Neuvosto voi tarvittaessa pyytää sihteerikseen kunnan/Jytan palveluksessa kunnan alueella työskentelevän viranhaltijan/työntekijän.
- Peruspalvelujen liikelaitoksen peruspalvelulautakunta asettaa kuntien yhteisen vanhusneuvostojen yhteistyöelimen, johon kunnalliset neuvostot nimeävät kaksi edustajaa/kunta. Yhteistyöelin kokoontuu 1-3 x/vuodessa käsittelemään neuvostojen yhteisiä asioita. Yhteistyöelin toimii myös vanhus- ja vammaispalveluiden kehittämissuunnitelmien ja ajankohtaisten asioiden tiedottamis- ja keskustelufoorumina. Kokouksen koollekutsujana toimii palvelujohtaja Reetta Hjelm. Peruspalvelulautakunta vastaa yhteistyöelimen toiminnan kuluista ja sen jäsenten matkakorvauksista.
Kunnanhallitus nimesi vanhus- ja vammaisneuvostoon 18.6.2013 § 85 seuraavat henkilöt: Raija Heikkinen (sihteeri), Aimo Itäniemi (puheenjohtaja), Liisa Patana, Marjatta Niemi ja Harri Kavanterä.

Eri yhdistysten kokouksessa on päätetty esittää uuteen Lestijärven vanhus- ja vammaisneuvostoon puheenjohtajaksi Aimo Itäniemi ja jäseniksi Harri Kavanterä, Marjatta Niemi, Raija Heikkinen, Marja-Liisa Uusitalo ja Sirpa Parkkila. Sihteerinä toimisi Soiten edustaja Raija Heikkinen Kotipirtistä. Neuvoston koko kasvaa 2 henkilöllä, mutta perustelu on kunnan eri kylien ja liikunnan edustavuus.
Maakunnalliseen vanhusneuvostoon on valittu varsinaiseksi edustajaksi Lestijärveltä Aimo Itäniemi ja varalle Raija Heikkinen. Vanhusneuvosto aloittaa toimintansa 4.10.2017 olevalla kokouksella.
Maakunnalliseen vammaisneuvostoon on valittu varsinaiseksi edustajaksi Raija Heikkinen ja varalle Aimo Itäniemi. Neuvoston ensimmäinen kokous on 6.9.2017.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus nimeää kuntaan vanhus- ja vammaisneuvoston.
Kunnanhallitus
Kunnanhallitus nimesi Lestijärven vanhus- ja vammaisneuvostoon puheenjohtajaksi Aimo Itäniemen ja jäseniksi Harri Kavanterän, Marjatta Niemen, Raija Heikkisen, Marja-Liisa Uusitalon ja Sirpa Parkkilan. Sihteerinä toimii Soiten edustaja Raija Heikkinen Kotipirtistä.