Lestijärven kunnan päätökset > Maaseutulautakunta > Keskiviikko 16.3.2022 klo 10-11.40
6§ MAASEUTUASIAMIEHEN VIRAN TÄYTTÄMINEN
Valmistelija Jukka Hautamäki, puh. 050-579 0111

Lestijärven kunnan hallintosäännön 44§:n mukaan maaseutulautakunnan alaisten viranhaltijoiden viran tai toimen täyttämisestä päättää maaseutulautakunta.

Maaseutuyksikkö KaseKan Kannuksen toimipisteen maaseutuasiamiehen tehtäviä hoitanut Pekka Siirilä irtisanoutuu tehtävästään 1.5.2022 lähtien.

Maaseutuasiamiehen keskeisiä tehtäviä ovat tukihakemusten käsittelyyn liittyvät tehtävät sekä muut kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle säädetyt tehtävät, kuten hukkakauratarkastukset, riista vahinkoarvioinnit sekä eläintenpitäjärekisteriin liittyvät tehtävät.

Ennen Siirilää on Maaseutuyksikkö KaseKasta eläköitynyt kaksi maaseutuasiamiestä, joiden tehtävät on järjestelty maaseutuyksikön sisäisin järjestelyin. Siirilän tehtävien järjestelyistä on keskusteltu maaseutuyksikkö KaseKan viranhaltijoiden kesken ja myös Kokkolan kaupungin maaseutuasiamiesten kesken. Kokkolan kaupungilla ja Maaseutuyksikkö KaseKalla on ostopalvelusopimus maaseutuhallinnon tehtävistä.

Siirilän viran täyttäminen henkilöstön sisäisin järjestelyin tehtävänkuvia muuttamalla ei ole toimiva ratkaisu. Maksajavirastovaatimusten täyttämisen ja tehtävien tarkoituksenmukaisen hoidon varmistamiseksi tarvitaan maaseutuasiamiehen virka.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on agrologin opistoasteen tutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto. Aiempi kokemus maaseutuelinkeinoviranomaistehtävistä ja maaseututoimiston toimistotehtävistä katsotaan eduksi. Lisäksi arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja ja paikallistuntemusta.

Johtava maaseutuasiamies:
Maaseutulautakunta myöntää luvan täyttää avoimella hakumenettelyllä maaseutuasiamiehen viran 1.5.2022 lähtien toistaiseksi. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Maaseutulautakunta:
Hyväksyttiin johtavan maaseutuasiamiehen esitys. Lisäksi
päätettiin että johtava maaseutuasiamies ja puheenjohtava valitsevat haastateltavat hakijoiden joukosta. Seuraavassa kokouksessa haastatellaan hakijat ja päätetään jatkotoimista.