Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 29.9.2022 klo. 19.00-19.38
44§ KUNNANJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN

Kunnan johtavien viranhaltijoiden ja kunnanjohtajan välillä on ratkaisematon ristiriita.
Johtavat viranhaltijat ovat ilmoittaneet, ettei asiaan ole mahdollista hakea sovintoratkaisua.

Harjulan ja Prättälän (2019, s. 363) mukaan johtamisen ristiriitatilanteissa sekä kunnan, että kunnanjohtajan kannalta on usein paras ratkaisu sovintoratkaisu, jossa kunnanjohtaja vapaaehtoisesti irtisanoutuu johtajasopimuksen nojalla. Näin vältetään tilapäisen valiokunnan asettaminen ja lopputulokseltaan epävarma irtisanomisprosessi.

Kunnanjohtaja Anne Kurkela valittiin toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen 24.2.2021 (valtuusto § 11). Johtajasopimus hyväksyttiin 29.12.2021 (valtuusto § 94). Kunnanjohtajan jättämä irtisanoutumisilmoitus virastaan on liitteenä. Irtisanoutumisilmoitus on ehdollinen sikäli, että se tulee voimaan, mikäli valtuusto hyväksyy irtisanoutumisen erokorvauksineen. Virkasuhteen päättymissopimus on liitteenä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja

Kunnanhallitus merkitsee tiedokseen kunnanjohtajan jättämän irtisanoutumisilmoituksen.

Kunnanhallitus toteaa kunnanjohtajan ja viranhaltijoiden epäluottamuksen olevan molemminpuolista ja päättää esittää kunnanvaltuustolle, että se toteaa syntyneen luottamuspulan sekä myöntää kunnanjohtajalle eron virkasuhteesta Lestijärven kuntaan. Kunnanjohtajan virantoimitusvelvollisuus päättyy 12.9.2022.

Liitteenä oleva päättämissopimus tulee voimaan kunnanvaltuuston todettua syntyneen luottamuspulan.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Susanna Tuikka ja Susanna Kuorikoski ilmoittivat esteellisyytensä ja poistuivat asian käsittelyn ajaksi. Peruste hallintolaki 28 § mom. 1
Pöytäkirjanpitäjänä toimi Seija Ring.

------------------------- Valtuusto
Pentti Untinen ehdotti että kunnanvaltuusto päättää todeta että kunnanjohtaja Anne Kurkela nauttii edelleen valtuuston luottamusta. Kunnan ja kunnanjohtajan välillä ei ole johtajasopimuksen edellyttämää laajaa erimielisyyttä eikä kunnanjohtaja ei ole tehnyt virkavirhettä. Jani Myllylä kannatti esitystä.

Puheenjohtaja totesi tulleen vastaesityksen ja suoritetaan äänestys. Kunnanhallituksen esitys JAA ja Pentti Untisen esitys EI.
Huutoäänestyksen tulos JAA ääniä 10 ja EI ääniä 5.

Kunnanvaltuusto totesi että kunnanhallituksen esitys hyväksyttiin.



Hallintojohtaja Susanna Tuikka ilmoitti esteellisyytensä eikä osallistunut asian käsittelyyn. Peruste Hallintolaki 28 § mom. 7.
Susanna Kuorikoski ilmoiitti esteellisyytensä eikä osallistunut asian käsitteluun. Peruste Hallintolaki 28 §mom 1. Kuorikosken tilalle tuli Jani Myllylä.

Pöytäkirjanpitäjänä toimi Seija Ring.

Liitteet
Äänestyspöytäkirja
Johtajasopimus
Päättämissopimus
Irtisanomisilmoitus