Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 22.4.2024 klo 17.00
30§ Opetushallituksen määräys tietojen tallentamisesta varhaiskasvatuksen tietovaranto Vardaan

Valmistelija: varhaiskasvatuspäällikkö Maria Tofferi

Opetushallitus on 21.12.2023 antanut kunnille, kuntayhtymille ja yksityisille varhaiskasvatuksen palveluntuottajille tarkentavan määräyksen ja ohjeen Vardaan tallennettavista tiedoista 1.1.2024 lähtien.

Keskeisenä muutoksena annettavassa määräyksessä ja ohjeessa on Vardaan vuodesta 2024 alkaen summatasolla tallennettavat varhaiskasvatuksessa annettavan tuen tiedot. Varhaiskasvatuksessa annettavan tuen tietojen tallentamisesta Varhaiskasvatuksen tietovarantoon säädetään varhaiskasvatuslaissa (540/2018), jota koskevat muutokset (67/2023) tulevat voimaan 1.1.2024.

Varhaiskasvatuslain 70 §:ssä tarkoitetut tiedot tulee tallentaa varhaiskasvatuksen tietovarantoon viipymättä ja ajantasaisesti sen jälkeen, kun tieto on syntynyt ja tallennettu varhaiskasvatusta järjestävän kunnan, kuntayhtymän ja yksityisen palveluntuottajan (yksityinen päiväkoti, ryhmäperhepäiväkoti ja perhepäivähoitajan) omaan operatiiviseen tietojärjestelmään tai henkilörekisteriin. Mikäli tietoihin tulee muutos varhaiskasvatustoimijan operatiivisessa tietojärjestelmässä tai rekisterissä, tiedot tulee tallentaa ajantasaisiksi Vardaan.


Esittelijä: sivistys- ja hyvinvointijohtaja Tiina Kujala

Päätösehdotus:

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta merkitsee asian tiedoksi.


Päätös:

Merkitään tiedoksi.



Liitteet
OPH määräys Varda