Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 25.4.2024 klo. 19.00
16§ Toimialajohtajien ja yleishallinnon henkilöstön lomautukset 2024

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 21.12.2023 § 56 hyväksynyt vuodelle 2024 talousarvion, johon sisältyy osana talouden tervehdyttämistä koko henkilökunnan kahden viikon lomautukset. Kunnanhallitus on kokouksessaan 14.2.2024 § 32 linjannut henkilöstön lomauttamisen periaatteet, joiden mukaan

  1. lomautuksen kesto on 2 viikkoa. Kuukausipalkkaisten lomautus kestää 14 kalenteripäivää, joka sisältää kaksi viikonloppua. Tuntipalkkaisten lomautus kestää 10 työpäivää.
  2. Lomaukset toteutetaan 31.12024 mennessä
  3. Määräaikaisessa virkasuhteessa oleva viranhaltija voidaan lomauttaa, jos virkasuhde on ennen lomautuksen alkamista jatkunut keskeytymättä vähintään 6 kuukautta.
  4. Määräaikaisessa työsopimussuhteessa oleva työntekijä voidaan lomauttaa, jos työntekijä tekee työtä vakituisen työntekijän sijaisena ja työnantajalla olisi oikeus lomauttaa vakituinen työntekijä, jos hän olisi työssä.
  5. Lomautuspäätöksen tekee hallintosäännön mukaisesti se viranomainen (toimielin tai esihenkilö), joka päättää virka- tai työsuhteeseen ottamisesta.

Yleishallinnossa työskentelee tällä hetkellä kunnanjohtaja, hallintojohtaja ja kirjanpitäjä. Näistä kunnanjohtaja ja hallintojohtaja ovat valtuuston valitsemia viranhaltijoita ja kirjanpitäjä kunnanhallituksen valitsema työntekijä. Tähän perustuen lomautuspäätöksen kunnanjohtajan ja hallintojohtajan osalta tekee valtuusto ja kirjanpitäjän osalta kunnanhallitus.

Esittelijä: kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että

  1. valtuusto lomauttaa kunnanjohtajan ja muut toimialajohtajat 14 kalenteripäivän ajaksi vuonna 2024.
  2. Valtuusto valtuuttaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Jorma Koski-Vähälän päättämään kunnanjohtajan lomautuksen ajankohdasta ja allekirjoittamaan lomautusilmoituksen.
  3. Valtuusto valtuuttaa kunnanjohtaja Päivi Raution päättämään toimialajohtajien lomautuksien ajankohdasta ja allekirjoittamaan lomautusilmoitukset.

Lisäksi kunnanhallitus päättää lomauttaa kunnan kirjanpitäjän14 kalenteripäivän ajaksi vuonna 2024 ja valtuuttaa hallintojohtaja Susanna Tuikan päättämään lomautuksen ajankohdasta sekä allekirjoittamaan lomautusilmoituksen.

Päätös:
Hyväksyttiin.

-------------------------
Päätösehdotus:
Valtuusto päättää
  1. lomauttaa kunnanjohtajan ja muut toimialajohtajat 14 kalenteripäivän ajaksi vuonna 2024.
  2. valtuuttaakunnanhallituksen puheenjohtaja Jorma Koski-Vähälän päättämään kunnanjohtajan lomautuksen ajankohdasta ja allekirjoittamaan lomautusilmoituksen.
  3. valtuuttaa kunnanjohtaja Päivi Raution päättämään toimialajohtajien lomautuksien ajankohdasta ja allekirjoittamaan lomautusilmoitukset.
Päätös:
Hyväksyttiin.