Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.5.2024 klo. 9.00
73§ Oikaisuvaatimus: Teräs

Valmistelija: kunnanjohtaja Päivi Rautio

Jouko Teräs on toimittanut kuntaan 17.42024 päivätyn oikaisuvaatimuksen, jossa vaaditaan kunnanjohtaja Päivi Raution 27.3.2024 tekemän viranhaltijapäätöksen 2/2024 kumoamista.

Oikaisuvaatimuksen tekijä ilmoittaa olevansa kunnan jäsen kuolinpesän maanomistuksen kautta. Hän on esittänyt valtakirjan, jossa hänet on oikeutettu edustamaan kuolinpesää kaikissa mahdollisissa tapauksissa, joissa kuolinpesällä on maanomistajana oikeus vaikuttaa Lestijärven kunnan asioihin.

Kuolinpesänosakkaat käyttävät lähtökohtaisesti yhdessä kuolinpesän puolesta puhevaltaa (perintökaari 18:2), ellei kuolinpesälle on määrätty kuolinpesän selvittäjää. Luonnollisesti kuolinpesän osakkaat voivat valtuuttaa jonkin kuolinpesänosakkaan käyttämään kuolinpesän puolesta sen puhevaltaa jossakin yksittäisessä asiassa tai asiakokonaisuudessa, jolloin valtuutuksen saanut henkilö ei toimi asiassa omissa nimissään vaan kuolinpesän puolesta.

Esittelijä: kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösehdotus:

Kunnanhallitus jättää oikaisuvaatimuksen tutkimatta. Teräs ei ole oikaisuvaatimuksessa tai kuntaan toimitetussa valtakirjassa (perintökaari 18:2) ilmoittanut missä yksittäisessä asiassa tai asiakokonaisuudessa valtuutuksen saaneella henkilöllä on oikeus käyttää kuolinpesän puhevaltaa.

Päätös:
Hyväksyttiin.