Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 15.5.2024 klo. 9.00
76§ Hallintojohtajan palkan tarkistaminen

Valmistelija: kunnanjohtaja Päivi Rautio

Lestijärven kunnan hallintojohtajan palkkatasoa on tarkasteltu viimeksi vuonna 2021 jolloin tehtäväkohtaiseksi palkaksi on määritelty 4200 €. Tämän jälkeen palkan kehitykseen on vaikuttaneet yleiskorotukset.

KT:n palkkatietojen mukaan tehtäväkohtaisenpalkan keskiarvo on hallintojohtajalla 6198 €, sivistysjohtajalla 5932 € ja teknisellä johtajalla 5375 €. Tietolähteenä on käytetty Tilastokeskuksen kunnista ja kuntayhtymistä keräämiä palkkatietoja lokakuulta 2022, eivätkä ne sisällä sen jälkeen tehtyjä palkankorotuksia.

Lestijärven toimialajohtajien viroissa on ollut vaihtuvuutta ja uusien viranhaltijoiden valinnan yhteydessä tehtäväkohtaiseksi palkaksi on määritelty 5288,93 euroa. Hallintojohtajan tämänhetkinen tehtäväkohtainen palkkataso on jäänyt tästä kehityksestä jälkeen.

Esittelijä: kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösehdotus:
Kunnanhallitus päättää korottaa hallintojohtajan tehtäväkohtaisen palkan5288,93 euroon eli samalle tasolle muiden toimialajohtajien palkkojenkanssa. Perusteluina palkan jälkeen jääneisyys sekä huomioiden tehtävän vaativuus ja laajuus.

Päätös:

Hyväksyttiin. Korotus astuu voimaan 1.6.2024.

Susanna Tuikka ilmoitti esteellisyytensä ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Peruste hallintolaki 28 § mom. mom. 3.
Pöytäkirjanpitäjänä pykälän käsittelyn ajan toimi Päivi Rautio.