Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Keskiviikko 19.6.2024 klo. 9.00
88§ Oikaisuvaatimus: Haaponiemi

Valmistelija: hallintojohtaja Susanna Tuikka

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Jouni Haaponiemi on toimittanut kuntaan 25.5.2024 päivätyn oikaisuvaatimuksen, jossa hän vaatii kunnanhallituksen 15.5.2024 § 68 päätöksen kumoamista ja asian uudelleen käsittelyä. Perusteluna oikaisuvaatimukselle Haaponiemi esittää, että pykälän käsittelyssä on ollut läsnä esteellisiä henkilöitä.

Haaponiemi pyytää, että asiaa uudelleen käsittelyssä otetaan huomioon se, että tekninen lautakunta ehdotti vuokraksi 70e/kk kunnan taloudellisen tilanteen takia. Pyrkimyksenä oli saada kiinteistön kuluja katettua edes sähkön osalta. Tämä ei ole kohtuuton vuokra yhdistyksille, jotka kyseistä tilaa käyttävät. Vuokratasoa voidaan tarkistaa uudelleen kunnan taloudellisen tilanteen parannuttua.

Lisäksi Haaponiemi vaatii, että mikäli vuokra tulee olemaan aiemmin kunnanhallituksessa määritelty 100e/ vuosi / yhdistys, niin silloin kunnanhallituksen tulee määritellä myös muita tilavuokria uudelleen pienemmiksi. Koulun tilojen vuokrien ja kuntosalimaksujen tulisi vastata tätä samaa linjausta.

Esittelijä: kunnanjohtaja Päivi Rautio

Päätösesitys:

Kunnanhallitus hyväksyy oikaisuvaatimuksen ja toteaa, että päätöksentekoon on osallistunut esteellisiä henkilöitä. Asia palautetaan uudelleen valmisteluun.

Muutettu päätösesitys:
Kunnanhallitus hyväksyy oikaisuvaatimuksen ja toteaa, että päätöksentekoon on osallistunut esteellinenhenkilö, Marttojen puheenjohtaja Susanna Kuorikoski (yhteisöjäävi) sekä Pentti Untinen, kotiseutuyhdistyksen johtokunnan jäsen. Asia palautetaan uudelleen valmisteluun.

Päätös:
Raino Oikari esitti, että oikaisuvaatimuksessa tulee yksilöidä, kuka esteellinen henkilö on päätöksentekoon osallitunut. Oikaisuvaatimus tulee näin ollen hylätä. Susanna Kuorikoski kannatti Oikarin esitystä.
Käydyn keskustelun ja kunnanjohtajan muutetun päätösesityksen jälkeen Oikari veti esityksensä pois eikä asiasta äänestetty.
Kunnanhallitus hyväksyi muutetun päätösesityksen.