Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 25.9.2018 klo 18.00-19.15
56§ OPISKELUHUOLLON OHJAUSRYHMÄN PERUSTAMINEN

Valmistelija Tarja Mäkelä
Uusi oppilas- ja opiskelijahuoltolaki tuli voimaan 1.8.2014. Lain 14§ edellyttää, että ”koulutuksen järjestäjäkohtaisen opiskeluhuollon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista vastaa monialainen opiskeluhuollon ohjausryhmä. Opiskeluhuollon ohjausryhmä voi olla myös kahden tai useamman koulutuksen järjestäjän yhteinen taikka sille asetetut tehtävät voi hoitaa muu tehtävään soveltuva ryhmä”.
Opiskeluhuollon ohjausryhmä on toiminut vuodesta 2014 Kaustisen seutukunnannuorisopalveluverkoston (Nuorpaven) alaisuudessa siihen asti, kunnes Perhonjokilaakson kunnat perustivat oman opiskeluhuollon ohjausryhmän vuonna 2017. Lestijärvelle tulee nimetä oman kunnan monialainen opiskeluhuollon ohjausryhmä, joka vastaa opiskeluhuollon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista opetuksen järjestäjän tasolla. Ohjausryhmä linjaa yhteiset tavoitteet opiskeluhuoolon toiminnalle ja tulee niiden saavuttamista ja yhtenäisiä toimintatapoja. Lisäksi ohjausryhmä suunnittelee, kehittää ja arvioi kunnan opiskeluhuoltoa sekä ohjaa koulukohtaisten opiskeluhuoltoryhmien toimintaa.

Perusopetuksen rehtori:

Ryhmään valitaanpäivähoidonohjaaja, koulupsykologi, kuraattori,kouluterveydenhoitaja, vapaa-aikaohjaaja, perusopetuksen rehtori, sivistyslautakunnan puheenjohtaja,oppilaskunnan oppilasedustaja, vanhempaintoimikunnan edustaja, sekä edustus yhteistyötahoista, kuten lastensuojelu, seurakunta, poliisi, Lestijärven 4H-järjestö sekä tarvittaessa muita nuorten ja lastenhyvinvointia edistäviä yhteistyötahoja. Kokoonkutsuja on koulukuraattori. Ohjausryhmä kokoontuu 2-4 kertaa vuodessa. Ohjausryhmään kuuluminen ja siinä työskentely katsotaan virantoimitusvelvollisuuteen kuuluvaksi eikä siitä makseta kokouspalkkioita.

Sivistyslautakunta:
Hyväksyttiin.