Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Tiistai 19.3.2019 klo 18.00-20.30
12§ PYYNTÖ EDUSTAJAN NIMEÄMISESTÄ LESTIJOKILAAKSON PERHEKESKUSTIIMIIN

Valmistelija: Tarja Mäkelä

Sivistyslautakunnalle on tullut pyyntö nimetä edustajat Lestijokilaakson perhekeskustiimiin seuraavan kirjeen mukaisesti:

"Osana Keski-Pohjanmaan perhekeskusalueiden johtamista ja käytännön työn tukea kootaan perhekeskustiimit pohtimaan perhekeskusalueiden ja kuntien ajankohtaisia ilmiöitä, palveluntarpeita, konkreettista työnjakoa sekä yhteistä tapaa vastata lasten, nuorten ja perheiden tarpeisiin. Tiimit edistävät vuoropuhelua eri perhekeskustoimijoiden välillä, edesauttavat yhteisten käytännön hyvien toimintamallien juurtumista ja jatkavat kuntien LAPE-ryhmissä tehtyä arviointi- ja kehitystyötä.

Tiimi kokoontuu 1-2 kuukauden välein perhekeskusalueittain ja koostuu alueen sivistystoimen, sosiaali- ja terveysalan sekä keskeisten järjestöjen ja seurakuntien edustajista. Myös muut lapsia ja perheitä kohtaavat keskeiset tahot voivat tulla kutsutuksi. Tiimin puheenjohtajana toimii LAPE muutosagentti Anne Saarela ja perhekeskuskoordinaattorit Suvi Pokela ja Silva Sevola osallistuvat tiimeihin toimien myös yhdyspintana LAPE-yhteistyöryhmään ja perhekeskuspalvelut-palvelualueen johtoryhmään. Tiimeihin pyydetään valitsemaan sitoutuneet ja alueen perhepalveluiden kehittämisestä kiinnostuneet edustajat, jotta tiimeistä saadaan mahdollisimman toimivat ja moniammatilliset.

Kuntia/palvelualueita pyydetään valitsemaan edustaja joko kunta- tai perhekeskusaluekohtaisesti, riippuen käytännön työskentelyalueen laajuudesta.

Seuraavilta tahoilta pyydetään edustajien nimeämistä:

Soite:

ï‚· Perhetukipalvelut

ï‚· Perheneuvola

•Lapsiperheiden kotipalvelu

•Neuvola

•Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Kunta:

•Varhaiskasvatus

•Koulu

•Oppilashuolto (opiskeluhuollon ohjausryhmän edustus)

•nuorisotoimi

Nimeämispyyntö lähetetään myös seurakunnalle sekä keskeisille perheiden kanssa toimiville järjestöille ja yhdistyksille.

Edustajat ja mahdolliset varajäsenet pyydetään ilmoittamaan 31.3 mennessä osoitteeseen suvi.pokela@soite.fi. Edustajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä ensimmäisen kokouksen tiimoilta."

Peruopetuksen rehtori:
Sivistyslautakunta valitsee edustajat ja varajäsenen varhaiskasvatuksesta, koulusta, oppilashuollosta ja nuorisotoimesta Lestijokilaakson perhekeskustiimiin.

Sivistyslautakunta:

Valittiin koulu/oppilashuolto Anne Haasiomäki varalle Susanna Hakala, varhaiskasvatus Markus Runtti , varalle Anna-Liisa Kiviniemi. NuorisotoimestaNiina Tiala, varalle Mari-Liisa Haka.