Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 19.11.2019 klo 09.00-11.50
164§ LUPA KOULUNKÄYNNIN OHJAAJAN PALKKAAMISEEN

Sivistyslautakunta on hyväksymässääntalousarvioesityksessä vuodella 2020 varautunut koulunkäynninohjaajan palkkaamiseen. Mikäli kunnanhallitus ja valtuusto talousarvioesityksen hyväksyy ja kunnanhallitus luvan myöntää, palkataan koululle kevääksi uusi ohjaaja.

Koulunkäynninohjaajan tarve on nyt akuutti.

Sivistyslautakunnan kokouksessake 30.10.2019 tilanteesta keskusteltiin, mutta sitä ei kirjattu pöytäkirjaan. Lautakuntakehoittitoimimaan nopeasti ohjaajan palkkaamiseksi.

Rehtori on palkkannut koulunkäynninohjaajan viranhaltijapäätöksellä4.11. 2019 alkaen kuukaudeksi kiireellisen tilanteen vuoksi.

Perustelu

1. Yläkoulua käy oppilaita, jotka oppimis- ja keskittymisvaikeuksiensa vuoksi hyötyisivät tuesta, jota opettaja ei ehdi antaa. Ohjaaja mahdollistaa sen, että nämä oppilaat voisivat opiskella tarpeen vaatiessa omana ryhmänään. Ratkaisu parantaisi työrauhaa ja henkilökunnan työssä jaksamista. Ennen kaikkea avustaja on oppilaiden etu.

2. Uuden ohjaajan tarve on todettu useassa henkilökunnanyhteissuunnittelukokouksessaja oppilashuoltoon liittyvissä palavereissa, joissa on on ollut mukana sosiaalitoimen ihmisiä ja koulukuraattori miettimässä tukitoimia.

3. Alakoulua käy oppilas, jolle lausunnon mukaan suositellaanomaa ohjaajaa. Pikkuoppilason tähän asti pärjännyt opettajan avulla.

4. Meillä on tällä hetkellä töissä kolme ohjaajaa, jotka poissa ollessaan tarvitsevat välttämättä sijaisen tehtävänsä laadun takia. Uusi ohjaaja helpottaisi poikkeusjärjestelyitä.

5. On todennäköistä, että uuden ohjaajan työpanos maksaa itsensä takaisinsäästyneillä muilla kustannuksilla.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus myöntää sivistystoimelle luvan palkata koulunkäynnin ohjaaja ajalle 4.11.2019-31.5.2020 määrärahojen puitteissa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.