Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 31.03.2020 klo. 9.00-13.23
49§ TYÖLLISTÄMISPALVELUJEN HANKINTA KOKKOTYÖ -SÄÄTIÖLTÄ KAUSTISEN SEUTUKUNNAN ALUEELLA

Kokkotyö-säätiö sr on tuottanut työllistämispalveluita Kaustisen seutukunnan alueella vuodesta 2015 alkaen, jolloin työpajatoiminta käynnistyi Kaustisella. Vuonna 2016 työpajatoiminta laajentui Veteliin ja Toholammille sekä edelleen vuonna 2017 Perhoon. Aikuisten työpajatoiminnan lisäksi Kaustisella on järjestetty alusta asti myös alle 29-vuotiaille tarkoitettua nuorten työpajatoimintaa, joka niin ikään on laajentunut vuonna 2017 seudun muihin kuntiin.

Kaustisen seudun kunnille on tuotettu palveluita neljän eri palvelulinjan kautta. Työhön kuntouttavaan valmennukseen osallistuvat kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella olevat valmentautujat, työhön ja koulutukseen valmennus on tarkoitettu palkkatuki- ja työkokeilusopimuksella toimintaan osallistuville sekä Kelan työllistymistä edistävään ammatilliseen koulutukseen osallistuville, sosiaalinen valmennus eläkkeellä tai kuntoutustuella oleville terapeuttiseen työtoimintaan osallistuville sekä opiskelijavalmennus ammatillista oppilaitoksista tuleville työssäoppijoille.

2019 vuonna palkkatuella työllistettyjen, työkokeiluun osallistuneiden ja koulutussopimuksella opiskelleiden läsnäolopäiväkertymä oli yhteensä 1561 päivää, jotka jakautuivat Kaustisen (568 päivää), Toholammin (319 päivää) ja Vetelin (674 päivää) kesken.

Kokkotyö-säätiö sr ja Soite ovat solmineet sopimuksen työhön kuntouttavasta ja sosiaalisesta valmennuksesta eli kuntouttavasta työtoiminnasta sekä sosiaalisesta kuntoutuksesta vuodelle 2020. Soite käyttää optiovuottaan 31.8.2020 saakka. Soite ostaa tänä aikana Kasen seutukuntaan Perho mukaan lukien vuonna 2020 työhön kuntouttavaa valmennusta arvioiden mukaan noin 3000 päivää sekä sosiaalista valmennusta eli terapeuttista työtoimintaa noin 2000 päivää työosastoilla toteutettuna ja noin 1000 avotoimintana yrityksiin.

Kokkotyö-säätiö sr esittää Kaustisen seutukunnan kunnille (Perho poislukien)

  1. 52 € / valmennuksen osallistumispäivä suuruisen määrärahan varaamista vuodelle 2020 muiden kuin kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalisen kuntoutuksen tai terapeuttisen työtoiminnan sopimuksilla oleville valmentautujille. Muiden kuin em. sopimuksilla olevien osallistujapäivämääriksi arvioidaan vuonna 2020 noin 1600 päivää (vuonna 2019 arvioidaan täyttyvän noin 1600 päivää) (83 200€) ja tähän ryhmään kuuluvat:

jotka saavat palvelusta yksilö- ja työvalmennuksen tuen työhönsä, jatkosuunnitelmiinsa ja ohjauksen kohti yrityksiä, koulutusta tai omaa yrittäjyyttä.

  1. Lisäksi Kaustisen seudun kunnat voivat tarvittaessa ostaa tämän ulkopuolelta erillisiä työ- ja toimintakyvyn kartoituksia (20 tai 40 päivää), jotka on tarkoitettu henkilöille, joille on työllistymisen esteitä, mutta niiden näkyväksi osoittaminen on hankalaa. Tavoitteena on yksilöidyn tiedon saaminen henkilön suoriutumisesta työtehtävistä, taidollisesta osaamisesta, mahdollisista työllistymisen esteistä esimerkiksi selvittelyjen ja kartoitusten tueksi. Palvelua on käytetty mm. eläkeselvittelyjen tukena.

Kesto: 20 - 40 pv yksilöllisen tarpeen mukaan, 4 pv/vko, 6 t/päivä

Hinta: 61 € / hlö / toteutunut päivä

  1. Kokkotyö-säätiö sr on hakemassa joulukuussa 2019 vuodelle 2020 valtionavustusta nuorten työpajatoimintaan. Se koostuu Aluehallintoviraston 75%:n rahoitusosuudesta (55 000€) sekä kuntarahasta (18361 €). Mikäli myönteinen rahoituspäätös saadaan, Kokkotyö-säätiö pyytää kuntia varautumaan kuntarahaosuuteen.

18 316 € / Perho, Kaustinen, Veteli, Toholampi, Halsua, Lestijärvi

Kaustisen seutukunnan johtoryhmä onkokouksessaan 18.2.2020 (§10) hyväksynyt yksimielisesti kehittämisjohtajan päätösesityksen, jossa johtoryhmä esittää Kaustisen seutukunnan kunnille, että

  1. Kaustisen seutukunnan kunnat varaavat Kokkotyösäätiön esityskohdan A mukaisiin työllistämispalvelujen hankintaanmuiden kuin kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalisen kuntoutuksen tai terapeuttisen työtoiminnan sopimuksilla oleville valmentautujille
    vuonna 2020 Kokkotyö-säätiöltä 52 €/ valmennukseen osallistumispäivä, yhteensä enintään 83.200 eurolla.
  2. Kuntarahoitusosuus jaetaan kuntien kesken käytön mukaan.
  3. Esityskohdan B mukaisten työ- ja toimintakyvyn kartoitusten osalta hankintapäätökset tehdään myöhemmin sovittaen osaksi mahdollista työllisyyskokeilua tai muuta esille tulevaa tarvetta.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus hyväksyy Kaustisen seutukunnan johtoryhmän tekemän päätösehdotuksen.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Marja Tiala ilmoitti esteellisyytensä ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Hallintolaki §28mom. 5