Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 14.04.2020 klo. 9.00-10.33
78§ LAUSUNTO VAASAN HALLINTO-OIKEUTEEN TOIMITETTUUN VALITUKSEEN: KORPELAN VOIMA KUNTAYHTYMÄ

Pentti Untinen on 24.02.2020 toimittanut Vaasan hallinto-oikeuteen valituksen koskien seuraavia Lestijärven kunnanhallituksen päätöksiä:

Untisen mukaan kunnanhallituksen käsittelemää asiaa, §174/2019 ei ole valmisteltu ollenkaan eivätkä päätöksen perustelut riitä ylimääräisen yhtiökokouksen koollekutsumiseen eikä tilapäisen valiokunnan asettamiseen selvittämään Korpelan Voima kuntayhtymän hallituksen nauttimaa luottamusta. Untisen mukaan tarkastuslautakunta ei arviointikertomuksessaan millään tavoin osoita kuntayhtymän hallitusta syylliseksi työhyvinvointiongelmaan. Tilintarkastaja ei myöskään ole havainnut, että kuntayhtymän hallintoa tai taloutta olisi vuonna 2018 hoidettu vastoin lakia.
Untinen myös toteaa, että koska yhtymäkokous on myöstänyt kuntayhtymän hallitukselle ja toimitusjohtajalle vastuuvapauden vuodelta 2018 ja päätös on saanut lainvoiman, eivät kuntayhtymän hallintoon ja talouteen liittyvät vaatimukset ole mahdollisia.
Untinen lausuu edelleen, että hänen tekemäänsä oikaisuvaatimusta ei käsitelty eikä perusteltu hallintolain edellyttämällä tavalla eikä oikaisuvaatimusta käsitelty kiireellisenä, vaikka kuntalaki §134 niin edellyttää.
Untinen vaatii valituksessaan Lestijärven kunnanhallituksen em. päätösten kumoamista.

Kunnanjohtaja

Käsiteltäessä Korpelan Voiman ylimääräisen yhtymäkokouksen koolle kutsumista Lestijärven kunnanhallituksessa 19.11.2019, pöytäkirjaan on liitetty erheellisesti oikaisuvaatimusosoite. Kuntaliiton lakimiesten mukaan Kuntalain 64.3 §:n mukaisesti aloite tilapäisen valiokunnan perustamiseksi valmistelemaan erottamisasiaa tulee vireille yhtymähallituksen tai jäsenkuntien esityksestä. Tällöin jäsenkunnan kunnanhallituksen päätökseen liitetään muutoksenhakukielto ja päätös on täytäntöönpantavissa mahdollisista oikaisuvaatimuksista huolimatta.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Pentti Untinen ilmoitti esteellisyytensä ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Peruste Hallintolaki 28§, mom. 1