Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 28.4.2020 klo. 9.00-10.25
84§ POIKKEAMISLUPAHAKEMUS/RANTA-ASEMAKAAVASSA MERKITYN RA-TONTIN MUUTOS PYSYVÄKSI ASUINRAKENNUSPAIKAKSI

Valmistelija: vt rakennustarkastaja Jari Kangasvieri

Katri Kopsala hakee poikkeamislupaa Lestijärven ranta-asemakaavassa merkitylle RA- tontille rakennettavan rakennuksen hyväksymistä pysyväksi asuinrakennukseksi.

Alueelle on v. 1997 vahvistettu Lestijärven ranta-asemakaava ja kyseessä olevan RA -tontin kokonaisrakennusoikeus on 140 m2 (ranta-asemakaavan muutos koko ranta-asemakaava-alueella v.2010, jolloin rakennusoikeus nostettiin 120 m2:stä 140 m2:iin). Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään kolme rakennusta, josta erillisen saunan max. koko on 30 k-m2 ja erillisen varaston max. koko on 30 k-m2.

Kunnalla on MRL 171 §:n mukainen poikkeamisvalta, kun kyseessä on käyttötarkoituksen muutos.Maankäyttö- ja rakennuslain 172 §:n mukaan poikkeusta ei saa myöntää, jos se johtaa vaikutuksiltaan merkittävään rakentamiseen tai muutoin aiheuttaa merkittäviä haitallisia ympäristö- tai muita vaikutuksia.

Hakija on kuullut naapurikiinteistöjen omistajia MRL 173 §:n ja MRA 86 §:n mukaan, eikä hakemuksen johdosta jätetty huomautuksia.

Hakija perustelee hakemusta seuraavasti:

Talo rakennetaan täysin talviasuttavaksi. Alueen kunnallistekniikka on kunnossa. Etätöitä myös paljon, joten paikka on erittäin rauhallinen.Myöhemmin olisi tarkoitus muuttaa pysyvästi Lestinjärvelle. Alueella on paljon vakituiseen asumiseen tarkoitettuja taloja mm. naapuritontilla.

Kunnanjohtaja

Rakentamisen ei voida katsoa tuottavan haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueidenkäytön muulle järjestämiselle, eikä vaikeuttavan luonnonsuojelun tavoitteiden eikä rakennetun ympäristön suojelemista koskevien tavoitteiden saavuttamista.

Alueen tehokkaampi käyttö soveltuu ympärivuotiseen asumiseen ja palvelee kunnan asuntokysyntää. Rakennus on liitetty kunnalliseen vesi- ja viemärijohtoverkostoon. Rakennuspaikka rajoittuu kantatiehen 58, joten kunnalle ei aiheudu lisäkuluja yksityisteiden aurauskulujen muodossa.

Päätöksestä voidaan periä hankkeen toteuttajalta hyväksytyn taksan mukainen maksu, 200 €.

Mahdollinen myönteinen päätös on voimassa päätöksen lainvoimaisuudesta lukien kaksi (2) vuotta. Tänä aikana on haettava poikkeamispäätöstä vastaava rakennuslupa, sekä haettava rakennusluvat mahdollisille muille tontilla sijaitseville rakennuksille.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Asian käsittelyä siirretään ja teknistälautakuntaa pyydetään antamaan kunnanhallitukselle selvitys siitä, mitä vaikutuksia tällaisellamuutoksella on tulevaisuuden kaavoituksen kannalta sekä ranta-asemakaavan tasapuolisen toteutumisen näkökulmasta.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.