Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 14.05.2020 klo. 19.00-20.34
12§ YMPÄRISTÖSIHTEERIN TÖIDEN JÄRJESTÄMINEN
Lestijärven kunnassa on jopitkän aikaa hoidettu ympäristösihteerin tehtävät ostopalveluna T:mi Arto Hautalalta.

Lestijärven, Halsuanja Toholammin kunnan välillä on käyty neuvotteluja yhteisen ympäristösihteerin palkaamisesta. Lestijärven kunnan osuudeksi on kustannuksista kaavailtu n. 1/3-osaa.

Alustavasti on keskusteltu, että Toholammin kunta julistaa ympäristösihteerin viran auki syksyn 2019 aikana.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan neuvottelemaan sopimuksen Toholammin ja
Halsuankuntien kanssa ympäristösihteerin tehtävien järjestämisestä. Neuvotellun sopimuksen lopullisesti hyväksyy omalta osaltaan Lestijärven kunnanhallitus.


Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. ------------------------- ---

Sopimus käsittää ympäristönsuojelupalvelut siten, että Lestijärven osuus kustannuksista on 20 % eli yhden työpäivän panoksen viikossa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus hyväksyy oheisen liitteen mukaisen sopimuksen ympäristönsuojelupalvelujen järjestämisestä Toholammin kunnan kanssa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.


------------------------- ---

Toholammin kunta järjesti 17.01.2020 neuvottelun ympäristösihteerin palvelujen järjestämisestä ostopalveluna Ylivieskan kaupungista. Ostopalvelun käyttämistä perusteltiin laajemmalla palvelulla verrattuna yksittäisen pienen kunnan tarjoamiin palveluihin. Ympäristösihteerin asemapaikka tulisi olemaan Ylivieska ja matkakorvaukset laskettaisiin työajoineen Ylivieskasta alkaen. Ylivieska antaa tarjouksen kaikille kolmelle kunnalle. Keskusteluissa nousi esille myös mahdollisuus, että asemapaikan Toholampi sijasta Lestijärvi voisi tuottaa ympäristösihteerin palvelut Halsualle ja Toholammille.Nykyisin ostopalveluja Lestijärvelle tuottava Arto Hautala on lupautunut antamaan tarvittaessa tukipalveluja valittavalle viranhaltijalle.

Kunnanjohtaja
Lestijärven kunnanhallitus esittää Toholammin ja Halsuan kunnille aikaisemmin esillä olleen sopimuksen hyväksymistä niin, että palvelujen tuottajana on Lestijärven kunta ja että työajan tavoitteellinen jakautuminen on 2/5 -osaa Toholampi, 3/10 -osaa Halsua ja 3 /10 -osaa Lestijärvi. Todellisesta työajasta pidetään kirjaa ja koulutukseen ym. yhteistoimintaan käytetty aika jaetaan kolmeen osaan. Kustannukset tasataan seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä.Toimintamallin laskenta vastaa seutukunnan käyttämää toimintatapaa.


Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
-------------------------

----

Toholammin kunnanhallitus on kokouksessaan 10.02.2020 päättänyt, että se jatkaa ensisijaisena vaihtoehtona neuvotteluja viranomaisyhteistyöstä ympäristösihteerin palveluiden hoitamisesta ostopalveluna Ylivieskan kaupungin kanssa. Mikäli yhteistyö ei toteudu Ylivieskan kanssa, voidaan neuvotteluja jatkaa Lestijärven kunnan esittämän mallin mukaisesti. Tieto päätöksestä on tullut Lestijärven kuntaan 14.02.2020 lähetetyllä sähköpostiviestillä.

Halsuan kunnanhallitus on kokouksessaan 19.02.2020 tehnyt yksimielisen päätöksen ympäristösihteerin palveluiden järjestämisestä yhdessä Lestijärven kanssa siten, että Lestijärven kunta perustaa viran ja täyttää sen osa-aikaisena ja Halsuan kunta ostaa ympäristösihteerin palveluja 3/10 -aikaisesti (1,5 pv vk). Kustannusten jako suoritetaan toteutuneen mukaisesti kuntien kesken vuosittain.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle osa-aikaisen (60%) ympäristösihteerin viran perustamista. Lisäksi kunnanhallitus päättää laittaa osa-aikaisen ympäristösihteerin viran hakuun sen jälkeen, kun valtuusto on tehnyt asiasta päätöksen ja antanut luvan viran täyttämiseen. Kunnanhallitus esittää lisäksi, että ympäristösihteerin virka voidaan tarvittaessa muuttaa kokoaikaiseksi täydentämällä sitä maaseutuasiamiehen tehtävillä, mikäli virkaa hakeneista löytyy molempiin työtehtäviin soveltuva ja asiasta sovitaan maaseututoimen kanssa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

-------------------------

Valtuusto
Susanna Kuorikoski esitti, että maaseutuasiamiehen tehtäväkokonaisuus jätetään pois ja perustetaan pelkkä osa-aikainen ympäristösihteerin virka. Kaikki paikalla olevat valtuutetut kannattivat esitystä. Valtuusto päätti yksimielisesti perustaa osa-aikaisen (60%) ympäristösihteerin viran.