Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 14.05.2020 klo. 19.00-20.34
15§ RAKENNUSTARKASTAJAN TÖIDEN JÄRJESTÄMINEN

Kuntien rakennusvalvontaviranomainen huolehtii rakentamista koskevien lupien käsittelystä ja rakennustyön aikaisesta valvonnasta. Lisäksi rakennustarkastaja huolehtii rakennetun ympäristön valvonnasta.

Lestijärven kunnassa vt. rakennustarkastajana toimii tällä hetkellä Jari Kangasvieri. Kangasvieri on ilmoittanut, että ei ole käytettävissä virkaan enää kesäkuun jälkeen.

Lestijärven kunnassa on käyty alustavia neuvotteluja Halsuan kunnan kanssa rakennustarkastuksen järjestämisestä siten, että Lestijärven kunta perustaisi rakennustarkastajan viran ja rakennustarkastaja toimisi täysipäiväisesti Lestijärvellä kaksi vuotta, minkä jälkeen Halsua mahdollisesti ostaisi osan rakennustarkastuspalveluista Lestijärven kunnalta.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus esittää valtuustolle rakennustarkastajan viran auki julistamista. Kunnanhallitus julistaa rakennustarkastajan viran haettavaksi ja ilmoitus julkaistaan ainakin kunnan virallisella ilmoitustaululla, kuntatiedotteessa ja sanomalehti Keski-Pohjanmaassa valtuuston käsiteltyä asian.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
-------------------------

Valtuusto
Valtuusto päätti julistaa rakennustarkastajan viran auki.
Ilmoitus julkaistaan kunnan nettisivuilla, julkisten kuulutusten ilmoitustaululla, sosiaalisen median kanavissa sekä tarvittaessa myös kuntatiedotteessa sekä sopivaksi katsottavassa lehdessä.