Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 14.05.2020 klo. 19.00-20.34
19§ IRTISANOUTUMINEN PERUSOPETUKSEN REHTORIN VIRASTA
Tarja Mäkelä on ilmoittanut 23.3.2020 kuntaan sähköpostitse toimittamassaan kirjeessä eroavansa Lestijärven perusopetuksen rehtorin virasta 1.6.2020 alkaen. Irtisanoutumisen syynä on siirtyminen toiseen virkaan.
Tarja Mäkelälle on myönnetty virkavapaus rehtorin virasta toisen viran hoitamiseksi ajalle 1.8.2019 - 31.7.2020. Perusopetuksen rehtorin sijaisena on tänä aikana toiminut Lassi Mäkelä. Hänen viransijaisuutensa päättyy 31.7.2020.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Tarja Mäkelälle eron Lestijärven perusopetuksen rehtorin virasta 1.6.2020 alkaen ja julistaa rehtorin viran auki. Kunnanhallitus julistaa perusopetuksen rehtorin viran haettavaksi sen jälkeen, kun valtuusto on tehnyt asiasta päätöksen.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Asian käsittelyä siirretään.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
------------------------- ---
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Tarja Mäkelälle eron Lestijärven perusopetuksen rehtorin virasta 1.6.2020 alkaen. Kunnanhallitus päättää jatkaa Lassi Mäkelän viransijaisuutta 31.7.2021 saakka.

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys
Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Tarja Mäkelälle eron Lestijärven perusopetuksen rehtorin virasta 1.6.2020 alkaenja julistaa rehtorin viran haettavaksi.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin. -------------------------

Valtuusto
Valtuusto myönsi eron Tarja Mäkelälle Lestijärven perusopetuksen rehtorin virasta 1.6.2020 alkaen.
Jouni Haaponiemi esitti, että Lassi Mäkelä jatkaisi rehtorina ensi kevääseen saakka ja paikka laitettaisiin auki ensi keväänä. Pekka Tuikkanen kannatti Jouni Haaponiemen esitystä.
Pentti Untinen esitti, että Lassi Mäkelän työtehtävää ei voida jatkaa, koska se on vastoin lakia (Laki kunnallisesta viranhaltijasta §24)ja ainoa vaihtoehto on hyväksyä kunnanhallituksenpäätösesitys.
Käytyjen keskustelujen jälkeen Jouni Haaponiemi veti esityksensä pois ja samoin Pekka Tuikkanen veti kannatuksensa pois.

Valtuusto päätti julistaa rehtorin viran auki.