Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 19.05.2020 klo 9.00-10.14
103§ VALTUUSTOALOITE KOULU- JA ASIOINTIKULJETUKSISTA KAIKILLE KUNTALAISILLE

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Mari-Liisa Haka on toimittanut Lestijärven kunnalla 14.5.2020 valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että kunnanhallitus selvittää mahdollisuudet koulukuljetuksesta kaikille oppilaille riippumatta kodin ja koulun välisestä etäisyydestä. Lisäksi Haka esittää, että kunnanhallitus tutkii asiointipalvelun mahdollisuutta kaikille kuntalaisille koulukuljetusta hyödyntäen.

Keväällä 2019 Lestijärvellä on 65 peruskoulun oppilasta, joista 44 kuuluu koulukuljetuksen piiriin (kuljetusraja 5 km 4-9 luokan oppilailla ja 3 km 0-3 luokan oppilailla). Neljällä oppilaalla tämä raja jää hieman vajaaksi. Näissä tapauksissa vanhemmat ovat hoitaneet koulukuljetuksen omakustanteisesti anomalla kunnalta talviajan kuljetusta.

Lestijärven kunnalla on parhaillaan käynnissä koulukuljetusten kilpailutus, jonka määräaika umpeutuu 03.06.2020 klo. 15.00.

Kilpailutusasiakirjoissa koulukuljetukset on jaettu kolmeen reittiin: Reitti 1 Yli-Lesti, Reitti 2 Päivärinnan tienhaara ja Reitti 3 Syri.

Tarjouspyynnön kohteena olevissa kuljetuksissa sopimuskausi on lukuvuodet 2020-2021 ja 2021-2022. Lisäksi on varattu erilliset optiot lukuvuosille 2022-2024.

Koska reittien automitoitukset on tehty noudattaen nykyisiä ja tulevia oppilasmääriä sekä kilometrirajoja, ylimääräisiä paikkoja ei juurikaan ole.

Asiointikuljetuksiin liittyen hankintailmoituksen liitteessä 2 Liikenteet ehdot, kohdassa 2 e sanotaan seuraavaa: ”Kunta voi osoittaa kuljetuksiin muitakin henkilöitä, kuin koulukuljetukseen oikeutettuja oppilaita, jos autossa on tilaa. Tästä ei makseta erillistä korvausta liikennöitsijälle, jos tämä ei vaikuta kaluston kokoon.”

Näin ollen asiointikuljetuksia olisi mahdollista järjestää, mikäli kouluautoista löytyy tilaa. Asiointikuljetusta on kokeiltu aikaisempina vuosina, mutta kysyntä palvelulle on ollut melko vähäistä. Mikäli asiointikuljetuksiin päädytään, Kyytiin2 -hankkeen kautta on mahdollista saada apua tiedottamiseen.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus merkitsee valtuustoaloitteen tiedokseen ja lähettää sen edelleen sivistyslautakunnan valmisteltavaksi.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.

Susanna Tuikka ilmoitti esteellisyytensä ja poistui asian käsittelyn ajaksi. Peruste Hallintolaki 28§ mom. 1