Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 8.6.2020 klo 19.00-22.00
27§ KOULUKULJETUSTARJOUKSEN HYVÄKSYMINEN

Valmistelija Lassi Mäkelä

§9/2020 sivistyslautakunta päätti kilpailuttaa koululiikenteen lukuvuosille 2020-2021 ja 2021-2022 samoin ehdoin kuin edellinenkin koulukuljetuskilpailutus oli tehty. Tarjouspyynnössä sovitaan optiovuosista. Koulukuljetukset perustuvat kolmeen reittiin.

Perusopetuksen rehtori valmisteli tarjouspyynnön yhdessä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen joukkoliikennevastaava Miika Hautalan ja Kyytiin 2-hankkeen projektipäällikön Tomas Luoman kanssa.

Koulukuljetustarjouskilpailusta ilmoitettiin julkisten hankintojen sähköisessä ilmoituskanavassa Hilmassa ja kunnan kotisivuilla ajankohtaista-osiossa.

Tarjouspyynnön kohteena olevissa kuljetuksissa sopimuskausi on lukuvuodet 2020-2021 ja 2021-2022 sekä erilliset optiot lukuvuosille 2022-2023 ja 2023-2024.

Määräaikaan 3.6.2020 klo 16.00 mennessä tarjouksen jättivät Sakari Similä, Tillgren Lines Oy, Kinnus-Kuljetus, Pohjolan matka/A.Kangas Oy.

Tarjousten avauskokous pidettiin to 4.6.2020 klo 12.30 valtuustosalissa. Paikalla olivat kunnanjohtaja Esko Ahonen, hallintojohtaja Susanna Tuikka, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Mari-Liisa Haka, tekninen johtaja Emma Peltola ja perusopetuksen rehtori vs. Lassi Mäkelä sekäKyytiin2-hankkeen projektipäällikkö Tomas Luoma etänä. Susanna Tuikka toimi kokouksen sihteerinä.

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia. Tarjousten vertailuperusteena oli halvin hinta. Palvelun laadun vähimmäisvaatimukset oli määritelty tarjouspyynnössä niin, että tarjoajien täyttäessä vaatimukset vertailuperusteena on ainoastaan hinta.

Kaikki tarjoajat vakuuttivat tarjouksen liitteenä olleella ESPD-lomakkeella, ettei niitä rasita hankintalain 80§:n ja 81§:n mukaiset tarjoajan poissulkemisperusteet ja ne että ne täyttävät tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset. Varsinaiset asiakirjat tarkastetaan voittaneilta tarjoajilta.

Tarjousvertailu liitteenä.

Perusopetuksen rehtori:

Sivistyslautakunta päättää valita koulukuljetusten hoitajat seuraavasti:

kohde 1 Yli-Lesti: Pohjolan matka/Antti Kangas kohteen edullisimmalla tarjouksella.

kohde 2 Päivärinnan th.: Sakari Similä kohteen edullisimmalla tarjouksella.

kohde 3 Syri: Sakari Similä kohteen edullisimmalla tarjouksella.

Hankintapäätös sitoo tilaajaa vasta kun hankinnasta on allekirjoitettu kirjallinen hankintasopimus. Hankintasopimus allekirjoitetaan hankintapäätöksen saatua lainvoiman.

Lestijärven sivistyslautakunta edellyttää, että ennen sopimuksen laatimista tarjouksen voittaneelta tarkistetaan tarjouspyynnössä pyydetyt asiakirjat, ettei sitä rasita hankintalain 80§:n ja 81§:n mukaiset tarjoajan poissulkemisperusteet ja että ne täyttävät tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Sivistyslautakunta:

Hyväksyttiin.