Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 8.6.2020 klo 19.00-22.00
28§ VALTUUSTOALOITE KOULU- JA ASIOINTIKULJETUKSISTA KAIKILLE KUNTALAISILLE

Valmistelija Lassi Mäkelä:

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Mari-Liisa Haka on toimittanut Lestijärven kunnalla 14.5.2020 valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että kunnanhallitus selvittää mahdollisuudet koulukuljetuksesta kaikille oppilaille riippumatta kodin ja koulun välisestä etäisyydestä. Lisäksi Haka esittää, että kunnanhallitus tutkii asiointipalvelun mahdollisuutta kaikille kuntalaisille koulukuljetusta hyödyntäen.

19.5.2020 kokouksessaan 103§ /2020 kunnanhallitus päätti lähettää aloitteen sivistyslautakunnan valmisteltavaksi.

Keväällä 2019 Lestijärvellä oli 67 peruskoulun oppilasta, joista 31 kuuluu koulukuljetuksen piiriin (kuljetusraja 5 km 4-9 luokan oppilailla ja 3 km 0-3 luokan oppilailla). Kahdella oppilaalla tämä raja jää hieman vajaaksi. Näissä tapauksissa vanhemmat ovat hoitaneet koulukuljetuksen omakustanteisesti anomalla kunnalta kuljetusta. Heiltä on veloitettu 30€/kk/oppilas.

Lestijärven kunnalla on parhaillaan käynnissä koulukuljetusten kilpailutus, jonka määräaika umpeutuu 03.06.2020 klo. 15.00.

Kilpailutusasiakirjoissa koulukuljetukset on jaettu kolmeen reittiin: Reitti 1 Yli-Lesti, Reitti 2 Päivärinnan tienhaara ja Reitti 3 Syri.

Tarjouspyynnön kohteena olevissa kuljetuksissa sopimuskausi on lukuvuodet 2020-2021 ja 2021-2022. Lisäksi on varattu erilliset optiot lukuvuosille 2022-2024.

Asiointikuljetuksiin liittyen hankintailmoituksen liitteessä 2 Liikenteet ehdot, kohdassa 2 e sanotaan seuraavaa: ”Kunta voi osoittaa kuljetuksiin muitakin henkilöitä, kuin koulukuljetukseen oikeutettuja oppilaita, jos autossa on tilaa. Tästä ei makseta erillistä korvausta liikennöitsijälle, jos tämä ei vaikuta kaluston kokoon.”

Näin ollen asiointikuljetuksia olisi mahdollista järjestää, mikäli kouluautoista löytyy tilaa.

Asiointikuljetusta on kokeiltu aikaisempina vuosina, mutta kysyntä palvelulle on ollut vähäistä.

Perusopetuksen rehtori:

Mahdollisuudesta käyttää koulukuljetuksia asiointipalveluun tiedotetaan lopullisen kuljetusoppilaiden määrän ja lukujärjestyksen selvittyä koulun alkaessa.

Aloitteen ehdotuksen ilmaisesta koulukuljetuksesta kaikille oppijoille käsittely siirretään seuraavaan kokoukseen.

Sivistyslautakunta:

Hyväksyttiin.