Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 7.7.2020 klo 9.00-11.26
133§ YMPÄRISTÖSIHTEERIN VALINTA

Valtuusto päätti kokouksessaan 14.5.2020 § 12 perustaa osa-aikaisen (60%) ympäristösihteerin viran. Virka julistettiin haettavaksi 22.06.2020 mennessä.

Ympäristösihteerin tehtäviin sisältyy ympäristön tilan seuranta, ympäristönsuojelun ohjaus ja neuvonta, jätehuollon valvonta, ilmansuojelulaissa ja vesilaissa määrätyt tehtävät, meluntorjunta, kemikaalivalvonta, luonnonsuojelun edistäminen, maastoliikennelain mukaiset tehtävät ja ympäristölupien käsittely ja valvonta.

Tehtävien hoito edellyttää monipuolista asiantuntemusta, yhteistyökykyä ja kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Ympäristösihteerin on hallittava oman vastuualueensa lainsäädäntö (esim. ympäristönsuojelu- ja luonnonsuojelulainsäädäntö) ja muut normit sekä osattava soveltaa niitä käytännön tilanteisiin. Lisäksi työssä tarvitaan hyvää suullista ja kirjallista esitystaitoa.
Kelpoisuusvaatimuksina on soveltuva korkeakoulu- tai opistotasoinen tutkinto. Eduksi katsotaan kunnallishallinnon tuntemus.
Palkkaus KVTES:n mukaan. Tehtävään valitun on ennen sen vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävän täyttämisessä noudatetaan 6 kk:n koeaikaa.
Määräaikaan mennessä virkaa haki yhteensä 9 hakijaa. Hakijat esitellään kokouksessa.

Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus valitsee haastattelijat ja haastateltaviksi soveltuvat hakijat.

Kunnanhallitus
Kunnanhallitus päättää haastattelutyöryhmän kokoonpanosta seuraavasti: Haastattelut hoitaa kunnanhallitus yhdessä valtuuston puheenjohtajiston kanssa. Haastattelut pyritään toteuttamaan fyysisellä, paikalle kutsuttavalla haastattelulla, mutta myös etäyhteys mahdollinen. Haastattelupäivä ti 30.6.2020 klo 9.00.
Kunnanhallitus päättää haastatella seuraavat henkilöt: Mirva Vilppola, Pirita Oksanen, Viktor Laitala ja Sonja Maanselkä
------------------------- ---
Kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto haastatteli hakijat 30.6.2020.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus valitsee ympäristösihteerin virkaan Mirva Vilppolan ja varalle Viktor Laitalan. Palkaksi määritellään 1836 euroa kuukaudessa.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.