Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 18.8.2020 klo. 9.00-13.25
150§ EDUSTAJIEN NIMEÄMINEN KORPELAN VOIMAN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEEN SEKÄ LESTIJÄRVEN KUNNAN EDUSTAJAN VALINTA TILAPÄISEEN VALIOKUNTAAN.
Kuntayhtymän tehtävänä on tuottaa ja myydä energia-alan tuotteita, palveluja ja urakointia. Lisäksi kuntayhtymä voi harjoittaa muuta alaan liittyvää tai sitä tukevaa liiketoimintaa.
Tehtävänsä toteuttamiseksi kuntayhtymä omistaa energialaitoksen ja voi omistaa kiinteistöjä, arvopapereita ja osuuksia. Tehtävänsä kuntayhtymä hoitaa joko itse tai omistamiensa tytäryhtiöiden kautta.
Kuntayhtymän perussopimuksen 4 §:n mukaan kullakin jäsenkunnalla on yhtymäkokouksessa kolme edustajaa ja kullakin edustajalla varajäsen. Yhtymäkokousedustajan toimikausi on kunnallisvaalikausi. Kuntalain 60 § mukaan edustajat tulee kuitenkin nimetä kuhunkin kokoukseen erikseen jäsenkunnan kunnanhallituksen toimesta.
Omistajakunnista Lestijärven ja Toholammin kunnat sekä Kannuksen kaupunki ovat tehneet kuntayhtymälle aloitteita ja esityksiä tilapäisen valiokunnan asettamisesta. Korpelan voiman kuntayhtymän yhtiökokous päätti kokouksessaan 26.6.2020 § 13 äänestyksen jälkeen asettaa tilapäisen valiokunnan, johon pyydetään nimeämään edustaja jokaisesta jäsenkunnasta.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus nimeää kolme yhtymäkokousedustajaa seuraavan Korpelan Voiman kuntayhtymän yhtymäkokoukseen sekä esittää jäsentä tilapäiseen valiokuntaan.
Kunnanhallitus
Pekka Tuikkanen esitti yhtymäkokousedustajiksi Tapio Tuikkaa (varalle Pekka Tuikkanen) ja Jari Savolaista (varalle Jorma Tuikka) ja tilapäiseen valiokuntaan Jari Savolaista.
Susanna Kuorikoski esitti yhtymäkokousedustajiksi Marja Sassalia (varalle Anna-Liisa Kiviniemi) ja tilapäiseen valiokuntaan Marja Sassalia.
Koska tilapäisen valiokunnan edustajasta tehtiin kaksi esitystä, päätettiin suorittaa suljettu lippuäänestys, jossa eniten ääniä saanutta esitetään tilapäiseen valiokuntaan Lestijärven edustajaksi. Äänten laskijoina toimivat pöytäkirjantarkastajat. Henkilövaalissa äänet jakautuivat seuraavasti: Savolainen 4, Sassali 2 ja yksi tyhjä