Lestijärven kunnan päätökset > Valtuusto > Torstai 10.9.2020 klo.19.00-19.57
39§ KESKI-POHJANMAAN KUNTIEN JA KRUUNUPYYN KUNNAN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTISUUNNITELMA 2020-2024
Keski-Pohjanmaan kuntien ja Kruunupyyn kunnan alueelle on laadittu Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2020–2024 lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, lastensuojelun järjestämiseksi sekä kehittämiseksi. Suunnitelma on yksi kolmesta lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointityötä ohjaavista alueellisista asiakirjoista. Muita ovat Alueellinen hyvinvointikertomus ja –suunnitelma sekä Alueellinen mielenterveys- ja päihdestrategia. Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa on kuvattu lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin nykytila ja toimintaympäristö, määritelty alueelliset ja kuntakohtaiset tavoitteet ja toimenpiteet sekä suunnitelman toteutumisen seuranta ja arviointi.
Kunnat ja Soite huomioivat lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosittain seurattavassa hyvinvointikertomuksessa ja –hyvinvointisuunnitelmassaan, jotka lasten ja nuorten osalta saatetaan tiedoksi Keski-Pohjanmaan LAPE-yhteistyöryhmälle ylätason ohjausta, seurantaa ja arviointia varten. Yhteistyöryhmä seuraa valittuja indikaattoreita ja arvioi tarvetta muuttaa suunnitelman painotuksia suunnitelmakaudella. Kuntien hyvinvointityöryhmät seuraavat ja arvioivat kuntakohtaisesti suunnitelman toteutumista.
Suunnitelma tulee käsitellä ja hyväksyä suunnitelman kattavan alueen joka kunnassa valtuustotasolla 31.10.2020 mennessä.
Kunnanjohtaja
Kunnanhallitus käsittelee lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman vuosille 2020–2024 ja lähettää sen edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi.
Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.
------------------------- Valtuusto
Hyväksyttiin.

Liitteet
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2020-2024