Lestijärven kunnan päätökset > Kunnanhallitus > Tiistai 29.09.2020 klo. 9.00-12.51
172§ LESTIJÄRVEN KUNNAN VERKKOSIVUJEN UUSIMINEN

Saavutettavuusdirektiivi on tullut voimaan 22.12.2016 ja se koskee julkisen sektorin elinten verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuutta. Saavutettavuusdirektiivin tavoite on edistää kaikkien mahdollisuutta toimia täysivertaisesti digitaalisessa yhteiskunnassa, luoda Euroopan laajuiset yhdenmukaiset minimitason vaatimukset julkisen sektorin verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudelle, parantaa digitaalisten palveluiden laatua sekä parantaa Euroopan unionin saavutettavuuden toteuttamisen sisämarkkinoita.

Verkkosivujen saavutettavuusvaatimuksille on asetettu porrastettu aikataulu, joka edellyttää, että julkaistujen verkkosivustojen pitää olla saavutettavuusvaatimusten mukaisia 23.9.2020. Lestijärven kunnan verkkosivut eivät täytä saavutettavuuden A tai AA tason vaatimuksia. Näin ollen kunnan verkkosivut tulee uudistaa ja samalla päivittää tälle vuosituhannelle.

Uusista verkkosivuista on pyydetty tarjous seuraavilta tahoilta: Donetti, Mainostoimisto Creamedia ja Mainostoimisto Fristyle.

Verkkosivuja uusittaessa tulee harkita myös matkailu -osion eriyttämistä kokonaan omaksi VisitLestijarvi.fi -sivustokseen, johon tulisi linkki kunnan verkkosivuilta. Tähän ratkaisuun on saatu tarjous Donetilta. Matkailun kehittämiseksi matkailuosion toteutukseen on haettu myös hankerahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta. Hankerahoitus ratkeaa lokakuun aikana.

Verkkosivujen uusimiseen ei ole varattu rahaa vuoden 2020 talousarviossa.

Kunnanjohtaja

Kunnanhallitus käsittelee tarjoukset ja valitsee toimijaksi Donetin.Lisäksi kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan/hallintojohtajan tekemään sopimuksen verkkosivujen uusimisesta valitun toimijankanssa. Ensi vuoden talousarvion käyttötalousosaan varataan määräraha sekä kunnan että matkailun nettisivujen uusimista varten.

Kunnanhallitus
Hyväksyttiin.