Lestijärven kunnan päätökset > Sivistys- ja hyvinvointilautakunta > Maanantai 28.9.2020 klo 19
47§ VARHAISKASVATUKSEN ERITYISOPETTAJAN PALVELUIDEN JÄRJESTÄMINEN

Valmistelija Markus Runtti

Kunnan käytettävissä on oltava varhaiskasvatuksessa esiintyvää tarvetta vastaavasti varhaiskasvatuksen erityisopettajan palveluja (Varhaiskasvatuslaki § 25). Lestijärvellä on tarvetta varhaiskasvatuksen erityisopettajan palveluille ja konsultaatiolle. Varhaiskasvatuksen erityisopettaja toimii tukena lasten kehityksen, kasvun ja oppimisen tukeen liittyvissä asioissa. Alustava arvio palvelutarpeen määrästä on yksi lähipäivä kuukaudessa, ja sen lisäksi muutamia sähköposti- ja puhelinkonsultaatioita.

Mahdollisuutta tarjota varhaiskasvatuksen erityisopettajan palveluita Lestijärvellä on tiedusteltu kolmelta toimijalta. Näistä kahdella oli mahdollisuus tarjota ostopalvelua Lestijärven kunnalle. Tarjouksen jättivät WhileOnTheMove Oy ja VEO-palvelut Hanna Saari.

Sopimustarjoukset ovat liitteinä.

Varhaiskasvatuksen erityisopettajan palveluiden kustannuksiin käytetään opetus- ja kulttuuriministeriön 3.7.2020 myöntämää erityisavustusta (OKM/754/520/2020). Erityisavustuksen käyttötarkoitus on varhaiskasvatukseen koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamien poissaolojen vaikutusten tasoittaminen. Lestijärvellä varhaiskasvatuksessa olleista lapsista 65% jäi pois joko kokonaan tai osittain kevään 2020 poikkeustilan aikana. Erityisavustusta myönnettiin 11.665,00 euroa. Myönnetyn erityisavustuksen käyttöaika on 1.8.2020-31.7.2021.

Perusopetuksen rehtori:

Lestijärven sivistyslautakunta päättää ostaa tarvittavat varhaiskasvatuksen erityisopettajan palvelut hyväksymällä ostopalvelutarjouksen VEO-palvelut Hanna Saarelta ajalle 1.10.2020 - 31.7.2021 talousarvion ja erityisavustuksen puitteissa. Perusteluna valintaan on palvelun edullisempi hinta ja vastaavuus Lestijärven kunnan varhaiskasvatuksen tarpeisiin.

Sivistyslautakunta:

Hyväksyttiin.